שם: צילה עפר
גיל: 67
מהיכן בארץ: רמת גן
תאריך לידה: 7/4/1946
מזל: טלה
מצב משפחתי: אלמנה
תארי את עצמך ב-5 מילים:
חמה, מעיזה, צבעונית, אופטימית ואוהבת.
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* אני בת 67 וסבתא ל 9
* אני לא בלונדינית מלידה
* אני רומניה
* אני רגשנית
* אני רוצה אהבה
לפני חודשיים הייתי עם נכדותיי והזמנו אוכל מ"זוזוברה".
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
אני חושבת שהייתי צ'ילי אדום
על איזה מטבח גדלת?
מטבח רומני יידישאי
על איזה מטבח את מגדלת את בני משפחתך?
המשפחה שלי נחשפה למטבח מגוון מאוד: בולגרי, תורכי, צרפתי, איטלקי ורומני.
לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
לראש הממשלה ורעייתו, בנימין ושרה נתניהו.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
הייתי בת 18, בדיוק אחרי החתונה, ובישלתי לבעלי עוף בתנור. כשבעלי נכנס הביתה הוא שאל אם צריך לקרוא לכבאים ואני נעלבתי והתמלאתי בדמעות - בסך הכול הגברתי את התנור למקסימום.
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
פעם כשבישלתי לשון, שכחתי להוריד את העור. הגשתי את זה כך לסועדים והייתה שתיקה ארוכה סביב השולחן. חמי לא ידע איך לחתוך וללעוס, זה היה מביך.
מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל אחרי החופה, הפתעתי את בעלי במטעמים לטוב ולרע. למדתי מסבתא שלי איך מכינים ריבות, את הבישול למדתי מאמא שלי, ומעבר לזה למדתי המון גם מספרי בישול. ההשפעה העיקרית שלי הוא המטבח הצרפתי, חוץ ממנו אהובים עלי גם המטבח האיטלקי והבולגרי.
למי את הכי אוהבת לבשל?
אני הכי אוהבת לבשל לילדים ולנכדים שלי.
מה את הכי אוהבת לאכול?
בשר, בכל הסגנונות ומכל הסוגים.
מרכיבים די בסיסיים - ביצים, בשר וירקות.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
הטיפ שקיבלתי ומלווה אותי כל הזמן הוא בעניין ההיגיינה במטבח: הוא צריך להישאר תמיד נקי- לפני, תוך כדי ואחרי הבישול.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
אני מכורה ל"פרינגלס".
מהי הארוחה האהובה עליך ביום?
ארוחת בוקר.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
לבשל המון, בכמויות שמספיקות לגדודים.
מהי מנת הדגל שלך?
פירות יבשים ממולאים.
איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
המטבח האסייתי.
מהו המאכל הכי אקזוטי שיצא לך לטעום?
אכלתי קיפוד ים במהלך ביקור בביג'ין.