עוגת אספרסו ושוקולד לבן
את כל כוסות הקפה של החיים שלנו אנחנו מסכימים ללוות עם העוגה הזאת: שוקולד לבן, אספרסו, וסירופ מתוק ששומר עליה עסיסית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2 מנות אספרסו (80 מ"ל)
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
לסירופ
מנת אספרסו (40 מ"ל)
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר קפה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (4-5 דקות).
2 תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם איטי את השמן, אחריו את הווניל ואת מנות האספרסו. מפסיקים את פעולת המיקסר.
3 מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם 3/4 מכמות השוקולד ומוסיפים לבלילה. מאחדים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר.
4 מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה, ומפזרים את שארית השוקולד. אופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
5 בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מנת אספרסו, מים וסוכר. מניחים לסירופ לרתוח על אש קטנה במשך 3 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את הליקר.
6 כשהעוגה יוצאת מהתנור, דוקרים מעט את פני העוגה בקיסם ויוצקים את הסירופ בעזרת כף. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.