אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגת אספרסו ושוקולד לבן

את כל כוסות הקפה של החיים שלנו אנחנו מסכימים ללוות עם העוגה הזאת: שוקולד לבן, אספרסו, וסירופ מתוק ששומר עליה עסיסית

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תבניות אינגליש קייק:

4 ביצים

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

2 מנות אספרסו (80 מ"ל)

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

לסירופ

מנת אספרסו (40 מ"ל)

1/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

3 כפות ליקר קפה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (4-5 דקות).

2 תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם איטי את השמן, אחריו את הווניל ואת מנות האספרסו. מפסיקים את פעולת המיקסר.

3 מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם 3/4 מכמות השוקולד ומוסיפים לבלילה. מאחדים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר.

4 מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה, ומפזרים את שארית השוקולד. אופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

5 בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מנת אספרסו, מים וסוכר. מניחים לסירופ לרתוח על אש קטנה במשך 3 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את הליקר.

6 כשהעוגה יוצאת מהתנור, דוקרים מעט את פני העוגה בקיסם ויוצקים את הסירופ בעזרת כף. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 

>> והנה עוגת אספרסו וחלבה שמכינים במיקרו