טראפלס אספרסו והל
לא חייבים להיות שוקולטיירים כדי להכין טראפלס - קינוח קטן ומרוכז שכל אחד יכול לעשות, שאפילו כשר לפסח. אתם יכולים לארוז אותם יפה למתנה או לשמור אותם עמוק עמוק במקרר ולשלוף בכל פעם טארפל אחד ברגעים קשים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 מנות אספרסו (80 מ"ל)
10 תרמילי הל שבורים
קמצוץ מלח
70 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
350 גרם שוקולד חלב
קקאו לגלגול
אופן ההכנה:
1 מביאים שמנת, אספרסו, הל ומלח לרתיחה עדינה. מכסים ומניחים לספיגת טעמים לשעתיים או יותר.
2 קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. מכינים תבנית בגודל 20X30 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד עם שוליים שגולשים החוצה מהתבנית.
3 מוסיפים את החמאה לנוזלים ומחממים שוב לרתיחה עדינה. מניחים מסננת צפופה על הקערה עם השוקולד ויוצקים את הנוזלים החמים אל תוך הקערה (והשוקולד). ממתינים שלוש דקות. אחרי שלוש דקות מערבבים במרץ מהמרכז החוצה עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר מוט. יש לשים לב לא להכניס אוויר לתערובת.
4 יוצקים את התערובת לתבנית, עד גובה של 1 ס"מ ומכסים בניילון נצמד, בצמוד לפני השטח. מקררים לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר ל-24 שעות.
5 בעזרת הניילון הנצמד שולפים את המשטח המוצק מהתבנית. חותכים בסכין גדולה ולא משוננת לריבועים בגודל 2X2 ס"מ. אפשר לגלגל לכדורים (לא סימטריים ולא אחידים כדי לשוות מראה קלאסי של טראפלס) או להשאיר את הריבועים כמו שהם. מגלגלים את הטראפלס בצורתם הסופית בקקאו. שומרים בקופסה אטומה (ובמזג אוויר חם שומרים במקרר).
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.