לקראת העונה הרביעית של "מאסטר שף", שישה בלוגרים מובילים לקחו חלק במשימה מיוחדת. במסגרת המשימה נחשף בפניהם בהצצה בלעדית ולפני כולם, האולפן החדש של מאסטר שף. השופט חיים כהן חשף בפניהם מידע על העונה החדשה, ובסיום ההסברים הזניק אותם למשימה אותה הם ביצעוו במטבח הביתי שלהם, בנעלי הבית.

המשימה שקיבלו הבלוגרים היית משימת מאפה: כל אחד מהם התבקש להכין את המאפה הכי אהוב עליו או על משפחתו. לרשותם עמדו חמישה ימים ו-150 שקל לרכישת מצרכים עבור המשימה מתנת מגה בעיר.

ואלו התוצאות:

 

חן שוקרון מהבלוג "מתוקים שלי"

חן הכינה שארלוט במלית של קרם דיפלומט בטעם פיסטוק ובעיטור של תותים ודובדבני אמרנה: "כדי להסב את השארלוט למשימה, החלטתי לוותר על גדר הבישקוטים הקלאסית המקיפה אותו ולשלב אותם בצורת דיסקיות בין שכבות המלית. במקום להשתמש בבישקוטים מוכנים, הכנתי אותם בעצמי. אם לא הכנתם מעולם בישקוטים בעצמכם, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים", מספרת חן, "זה ממש לא העוגיות היבשות מהסופרמרקט, אלא מעין עננה רכה ומתוקה של בצק ספוג עדין. הבצק הספוגי סופג את מיצי הקרם והתות והשילוב של השלושה יחד הוא שילוב מנצח. קינוח קליל וטעים בצבעוניות מהממת."

המתכון של חן (צילום: חן שוקרון)
עוגת השארלוט של חן|צילום: חן שוקרון

לפוסט המלא בבלוג

יפעת השלום כתבת "אוכל טוב" 

 יפעת בחרה להכין קיש פטריות, גבינות ובטטה: "כן, גם אני קיבלתי משימה מחיים כהן, ולא סתם משימה, אלה משימת אפייה. מה לי ולמאפים, חוץ מאי אלו בצקים קפואים שיצא לי לקנות בסופר? שאלה טובה. העיקר שבסוף יצא טעים, והוכחתי לכולם שאפשר להסתדר בלי מיקסר."

קיש ירקות וגבינות למשימת מאסטר שף (צילום: תומר ושחר צלמים)
הקיש של יפעת|צילום: תומר ושחר צלמים

למתכון הקיש של יפעת

טל מהבלוג "מה יש לאכול"

טל חזר למקורות הבסיסים של האפייה והכין לחם לבן: "ככל שחשבתי יותר, החלטתי דווקא לחזור לדבר הבסיסי ביותר. הדבר שהרבה מאוד אנשים הכי פוחדים ממנו. יצא לי להעביר לא מזמן סדנת אפייה עם שמרים ואז גיליתי שהרבה מאוד אנשים מפחדים מהיצורים החד תאיים הקטנים והחמודים האלה. אז החלטתי להכין את הדבר הבסיסי ביותר, המתגמל ביותר, הטעים ביותר – פשוט לחם לבן", הוא אומר, "אבל לא הלחם הלבן שקונים בסופר – לחם לבן שכל אחד יכול להכין בבית. לחם עם קרום מתפצפץ וחורים ענקיים. לחם שרק יבקש שכבה של חמאה טובה ואיכותית אבל הוא ישמח גם לצלול לתוך סיר חם ומהביל של גולש סמיך עם כוס יין אדום או מפגש קצר עם קצת שמן זית ומחבת פסים לוהט ואז עם מרק פלפלים קלויים."

המתכון של טל (צילום: מהבלוג
הלחם של טל|צילום: מהבלוג "מה יש לאכול"

לפוסט המלא בבלוג

חני הראל מהבלוג "לימון וג'ינג'ר"

חני הכינה עוגת מרנג, קצפת ופירות יער: "לאחר התלבטות וסיעור מוחות מעניין כאן בבית, החלטתי כיאה, להכין עוגה גבוהה, חגיגית, מקורית ומיוחדת במינה. בעוגה, זכתה אתמול אימי היקרה לכבוד יום הולדתה הקרוב. שילוב מפתה של שכבות מרנג בהיר, פריך ומתוק, קצפת (מבושמת בקליפת קלמנטינה !) פירות יער ותותים אדומים הוא שילוב מנצח, מרשים ואהוב על כולם. ובעצם, כמה כיף לשלב שתי חגיגות יחדיו: פתיחת עונת שידורים של תוכנית טלוויזיה אהובה עם שמחה משפחתית."

המתכון של חני (צילום: חני הראל)
פאר היצירה של חני|צילום: חני הראל

לפוסט בבלוג המלא

אולגה מהבלוג "אפונים"

אולגה בחרה להכין מאפה ארוחת הבוקר: "נו באמת, מאפה! זה הרי קל מאוד! מכיוון שאצלי במטבח מקפידים על מתכונים בריאים ונמנעים מבצקים לבנים ומושחתים למינהם לרוב, ישנו מאפה שאני מכינה לפעמים שיהיה מועמד מושלם למשימה – מאפה ארוחת הבוקר שלי. מאפה ארוחת הבוקר למעשה דומה ברכיביו לרכיבי דייסת קוואקר סטנדרטית אך עם טוויסט. קודם כל, הוא מכיל פירות טריים שנהפכים באפייה לריבה נפלאה בתחתית שכיף לגרוף עם כף. דבר שני, המאפה מקבל קרום זהבהב ומתפצפץ מעל. ודבר שלישי, כיף לראות איך כל המשפחה מתנפלת עליו עם כפות, סוג של חוויה מגבשת."

המתכון של אולגה (צילום: אולגה מהבלוג
התענוג של אולגה|צילום: אולגה מהבלוג "אפונים"

לפוסט המלא בבלוג

מרים מהבלוג IBAKE  

מרים בחרה להכין בריוש שוויצרי: "אז כמו שחיים כהן אמר וביקש במשימה, הכנתי את 'המאפה המושלם', זה שמציג אותי בצורה הכי טובה. המאפה שהחלטתי להכין הוא Brioche Suisse ,בריוש שוויצרי, למי שמכיר ולמי שלא מדובר במאפה בצק בריוש במילוי קרם פטיסייר וניל ופיצפוצי שוקולד. בקיצור, שחיתות במובן הטוב של המילה."

המכון של מרים (צילום: מרים מהבלוג: IBAKE)
טוב הטעם של מרים|צילום: מרים מהבלוג: IBAKE

לפוסט המלא בבלוג

מאיר מהבלוג "ביסטייל"

מאיר בחר בחצ'פורי, מאפה גרוזיני מסורתי: "קיבלתי את המשימה רגע לפני נסיעתי לגיאורגיה. הגאורגים מאוד גאים בחצ'פורי שלהם. עבורם זהו אוכל רחוב עשיר העונה על שעות הרעב של שעות העבודה. המטבח הגאורגי רובו מושתת על מרכיבי הבצק, כיאה לאחד מאבות המזון של מטבח עני. אין זה משום להעליב את העדה הגרוזינית אלא להמחשה ולדוגמא אביא את המטבח היהודי שגם הוא ברובו מושתת על בצקים", הוא מספר, "בשהותי בגאורגיה, ביקרתי במספר מחוזות. מה שיפה היה שלכל מחוז היה את החצ'פורי שלו. הסגנונות שונים, הטעמים שונים וגם צורת ההגשה מאוד שונה ממחוז למחוז."

המתכון מאיר (צילום: מאיר מהבלוג:
החצ'פורי של מאיר|צילום: מאיר מהבלוג: "ביסטייל"

לפוסט המלא בבלוג

"מאסטר שף" חוזרת! 1.1.2014