שם : שי ברנדס        
גיל: 35
מהיכן בארץ: חיפה
תאריך לידה: 21 באפריל 1977
מזל: שור
מצב משפחתי: נשוי + שתי ילדות

תאר את עצמך ב-5 מילים:
אני אוהב לבשל, לאכול ולהאכיל.

שי ברנדס (יח``צ: ינאי יחיאל)
שי ברנדס|יח``צ: ינאי יחיאל
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* הפסקתי לאכול בשר בשנים האחרונות ואני כבר לא ממש אוהב עוף. כמעט כל התזונה שלי צמחונית עם מעט דגים.
* אני מתופף מגיל צעיר, פעם על מערכת אקוסטית והיום על מערכת תופים אלקטרונית.
* אשתי מסורתית וכל האוכל שאני מכין בבית כשר לחלוטין. רק במסגרת התוכנית יוצא לי להתפרע ולהכין גם אוכל לא כשר.
* בפסיכומטרי קיבלתי 775 ועד היום יש רגעים בהם אני מצטער על זה כי זה שינה לי את כל הכיוון בחיים מבישול ללימודים.
* אני מעריץ מושבע של משפחת סימפסון ופיוצ'רמה. אין פרק או סרט שלהן שהחמצתי.

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
לא מזמין מבחוץ כלום חוץ מפיצות, וגם זה רק כשאין ברירה - תמיד מעדיף להכין לבד.

אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
הל.

על איזה מטבח גדלת, ועל איזה מטבח אתה מגדל את ילדיך/משפחתך?
גדלתי על אוכל ביתי ופשוט שמאופיין בהמון קטניות, עוף, אורז. היום אני משתדל לבשל למשפחתי אוכל בריא, ביתי וטעים, שלא יותר מידי מטוגן, אבל בסוף יש מספר מצומצם של מאכלים פשוטים ואהובים שאני חוזר ומכין על בסיס קבוע, ביניהם  אורז, עדשים, פסטה בולונז, קנלוני גבינות ותרד, מרק עוף, דג מרוקאי, קארי תאילנדי, פיצות ומעורב ירושלמי. אני לא מכניס הביתה אוכל מוכן ומשתדל להכין הכל מאפס כולל פסטות, לחם, פיתות, בצק פילו, חמוצים, ריבות, סחוג ואפילו קטשופ. אין לי כמעט כלום במקפיא חוץ מקרח – הכל טרי.

_OBJ



לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
גידי גוב. מת על הבנאדם הזה מאז שהוא הסתובב בארץ בטנדר ירוק ויצר את תוכנית האוכל הטובה ביותר שהייתה פה, עד למאסטרשף כמובן.

מה החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
המנה הראשונה שהכנתי לבד הייתה בגן. אטריות רחבות קרות עם קינמון, סוכר וגבינה. עד היום אני זוכר את הטעם שלה.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הכנתי רוסטביף סינטה לליל הסדר שהתייבש יותר מידי בתנור. זו הייתה הפעם האחרונה בחיים שלי שהכנתי משהו לפי מתכון או לפי טבלאות צלייה מיותרות. מאז אני פשוט בודק, וטועם תוך כדי הכנה וסומך רק על האינסטינקטים שלי כבשלן.

מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?  
אני מבשל מאז שאני זוכר את עצמי, אוטודידקט לחלוטין. למדתי מספרים ותוכניות טלוויזיה ומעולם לא הייתי בסדנת בישול. בתקופות שונות בחיי בישלתי מאכלים ממטבחים שונים ולקחתי איתי את הטכניקות ושילובי הטעמים המענינים מכל מטבח. הושפעתי בעיקר מהמטבח האיטלקי, הצרפתי והסיני,הואמת שבשנים האחרונות אני מעדיף בכלל את תחום האפייה.

למי אתה הכי אוהב לבשל?
לאשתי ולילדות וכמובן גם למשפחה המורחבת.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני אוכל כל מה שטעים לי, ורק מה שטעים לי. היום אני בתקופה שיש לי בעיקר חשק לאוכל סיני, תאילנדי והודי.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
קמח, פלפל חריף ושמן זית.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לסמוך רק על הטעם שלך ולא על מתכונים - לטעום ולבדוק איזונים כל הזמן.

מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
במבה, סוכריות גומי ואגרולים.

>> לכל הפרקים של מאסטר שף