גם לכם יש חנות אוכל סודית? אז תדעו שאתם לא לבד: לכל אחד מאיתנו יש את המקום הזה, שרק הוא מכיר, שבו הוא קונה את החמוצים המושלמים, העגבניות הכי יפות, המאפים הכי טריים או הגבינות הכי איכותיות. עכשיו הגיע הזמן לחלוק את הסוד עם כולם, וגם שופטי מאסטר שף הצטרפו ליוזמה והסכימו לשתף אותנו בהמלצות שלהם:
חנות התבלינים של אייל שני
"אני כמעט ולא קונה בחנויות, קשה לי עם הפילטר הזה", אומר השף אייל שני. את המוצרים שלו הוא מגדל בעצמו או קונה דרך מגדלים ספציפיים, ואפילו הדגים שלו מגיעים מדייגים שהוא מכיר אישית ושומרים לו תמיד את הרשת האחרונה מכל יום. חנות אחת שהוא כן קונה בה היא חבשוש בשוק לוינסקי שבתל אביב.
"יש שם את כל סוגי התבלינים, הקטניות, לטאות מיובשות ולחשים באבקות" מתאר שני בדרכו הציורית. חנות נוספת שהוא ממליץ עליה היא אברמנטו, שם אפשרלמצוא דגים משומרים מיובאים מתורכיה כמו לקרדות למיניהן.
חבשוש, שוק לוינסקי, תל אביב
מעדניית אברמנטו, רחוב פיג'וטו 8, תל אביב
המעדנייה של חיים כהן
"יש מעדנייה שפתח אלרן גולדשטיין בצומת סביון", מספר השף חיים כהן. "אלרן עבד במסעדות, גם ב"קרן" הוא עבד בעבר, ואחר כך עבד בניו יורק וקנדה במסעדות יווניות שפתחו לו את הראש לכיוון הזה. כשהוא חזר לארץ הוא התלבט אם לפתוח מסעדה או מעדנייה, והחליט ללכת על מעדנייה. אני מאד אוהב את ההחלטה שלו ואת המקום שלו, כי הוא נמצא שם, מבשל בעצמו, אשתו עוזרת, אחיו עוזר. עסק משפחתי של ממש, מהסוג שרואים הרבה בחו"ל".
המעדנייה של גולדשטיין, צומת סביון
חנות הדגים של יונתן רושפלד
השוק של מיכל אנסקי
באופן טבעי, מיכל אנסקי קונה בעיקר בשוק האיכרים אותו הקימה בנמל. "המוצרים מגיעים ישר מהחקלאי, ויש מגוון עצום של זנים", היא אומרת. במיוחד חביבים עליה לאחרונה תפוחי אדמה מזן "ראטה" ומזן "בלו ליפס", זן לבן עם נקודות סגלגלות, שבו מרבה להשתמש השף והקולגה לחבר השופטים, אייל שני.
אז אם יש לכם - ואנחנו יודעים שיש - המלצות על חנויות אוכל שוות ביותר, אתם מוזמנים לשלוח אותן אלינו ואולי אפילו לזכות בפרס. לחצו כאן ושלחו לנו את ההמלצה שלכם.