שם: זהר ארנון
גיל:  83
מהיכן בארץ: כפר מעש
תאריך לידה: 28.4.28
מזל: שור
מצב משפחתי: נשוי פלוס שתיים


מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?
התחלתי לבשל אחרי שהשתחררתי מחמש שנות שירות קבע בצבא, אך "למדתי" לבשל  כילד. בתקופת ילדותי ובמקום בו גדלתי, החיים התנהלו במטבח. ראיתי את אימי בעבודות המטבח, וזה היה "האוניברסיטה" שלי. מעולם לא התבקשתי לעזור, אבל ראיתי איך אימי מבשלת: איך היא עושה "שישקלך" (אצלנו "נוקדלי") על צורותיהם, לרבות "צ'יפטקה", שזה בצקניות שמוטלות מעל גבי מלחת שטוחה לסיר עם מי מלח רותחים, עושה כרוב ממולא, מכינה עוגות שונות, רולדות פרג ואגוזים, מותחת בצק דק-דק לעוגת "שכבות" (כך בהונגרית), עם מילוי של גבינה או דובדבנים, או כרוב, או תפוחי עץ. ראיתי אותה מכינה צ'ולנט, שאני לקחתי למאפיה והבאתי אותו הביתה למחרת, בשבת, לשה בצק ללחם ולחלה, מכינה כבד אווז (הכנתי לפעמים תערובת לפיטום האווזים שאימי פיטמה: גרעיני תירס, מלח, מים ושמן - כדי שיחליק לאווזים בגרון). לפעמים, אחרי ששהו במרינדה של שום, מלח ופפריקה, עישנתי שוקיים וחזה אווז בחבית ייעודית לעישון שעמדה ליד תנור האבן לאפיית לחם בחצר. חלות, עד כמה שזכור לי, נאפו בתנור הביתי.

למי אתה הכי אוהב לבשל?
למשפחתי ולחברי

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני לא בררן. כל מה שטעים אהוב עלי. כלומר, נהנה ממנו

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
קמח, שמן ומלח


תאר את עצמך ב-7 מילים:
במילה אחת: "מאנטש" (בן אדם).

אין תמונה
מלח הארץ. זהר במטבח הפרטי



דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
אם מכירים אותי, לא יופתעו משום דבר. הרי מכירים אותי. אם לא מכירים אותי, יכולים להיות מופתעים מכל דבר. גם מהעובדה שאני עוד חי וגם מגילי, שלא מצטייר על פני. אבל למה שיופתעו? למה שלא יקבלו אותי כפי שאני, בלי הפתעות?

אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
מלח


מה העצה הכי טובה שקיבלת?
לבשל רק מה שגם אני מוכן לאכול


מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
אם חייב להיות "פלז'ר" כזה באוכל, אני מסמן לי "נכות". אין לי