אוכל
תמונת AVI׃ mako

פסטה ביתית בשמנת וסלמון

אם חשבתם שלהכין פסטה טרייה אמיתית זו טירחה גדולה, אז זהו שלא! בואו ללמוד איך עושים את זה מושלם בחצי שעה

רבקה סיידה | מאסטר שף | פורסם 27/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

250 גרם קמח דורום

2 וחצי ביצים

כוס מים

 

לרוטב

מעט שמן זית

3 שיני שום קצוצות

250 גרם שמנת 30 אחוז

מלח ופלפל לפי הטעם

250 גרם סלמון טרי

חצי כוס קוניאק

עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים ביחד את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

2 מחממים סיר עם שמן זית, מכניסים את השום ומיד אחריו את השמנת. מבשלים כמה דקות נוספות תוך ערבוב עד לצמצום הרוטב. נזהרים מהרתחה.

3 מוסיפים כף קוניאק, ממליחים ומפלפלים.

4 חותכים את הסלמון לקוביות. מחממים מחבת עם שמן זית וקצת שום, מוסיפים את הסלמון ומטגנים כמה שניות מכל צד. מוסיפים רבע כוס קוניאק ומדליקים, כדי ליצור פלמבה.

5 הפסטה: מרדדים את הבצק  (אפשר במכונת פסטה) מספר פעמים כדי שיהיה דק, יוצרים פסטה באיזו צורה שרוצים ותולים לייבוש. מבשלים 2-4 דקות ומוסיפים כפית מלח. מסננים ומערבבים עם הרוטב ומוסיפים את הסלמון הצרוב. בתיאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות)

אנרגיה1267 קלוריות
חלבונים56 גרם
פחמימות101 גרם
שומנים65 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה