בחורף העלים של הסלק (מנגולד) יפים ובשרניים במיוחד, וכיף לבשל אותם בישול ארוך ולהגיש עם לימון סחוט ואורז לבן. הכבוד שלי להיום הולך לדודה ציפי השמנה, שלימדה אותנו להכין עוף עם הרבה הרבה עלים כאלה. את ציפי הכרנו בשוק, שם היא מוכרת את העלים המצוינים שהיא מגדלת, וסוחפת את הקונים בסיפורים שלה. בקיצור, הכוכבת של השוק.
מדובר במנה בריאה מאוד, בלי אפילו כפית אחת של שמן, ולא פחות חשוב – זולה: פחות מ-50 שקל, ויש לכם 4 סועדים שבעים ושמחים. אז שוב תודה דודה ציפי, אנחנו אוהבים אותך.
עוף בעלי מנגולד
המרכיבים (4 מנות):
3 חבילות עלי מנגולד רעננים, בשרנייים ועבים
בצל לבן
ראש שום מקולף
כ-3 כרעי עוף
זר כוסברה
תבלינים:
מלח
פלפל לבן
כורכום
מעט כמון
מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1.שוטפים את הסלק טוב טוב מכל החול והבוץ, ובעזרת סכין מפרידים את הגבעולים הלבנים והקשים מהחלק הירוק, לכל אורך העלה.
2.חותכים את הגבעולים והעלים לרצועות של 5 ס"מ.
3.לוקחים סיר גדול יחסית (לא להיבהל מהנפח של הירק, הוא יורד בבישול) וממלאים במים רותחים עד 3/4 מגובהו. מכניסים את המנגולד ומבשלים כ-25 דקות, לריכוך חלקי.
4.מסננים את העלים ומעבירים לסיר קצת פחות גדול. חותכים את הבצל לרצועות ומסדרים על העלים. מלמעלה מפזרים את השום.
5.מסדרים את העוף בסיר.
6.עכשיו מתחיל השלב המגניב: בתוך ספל עם מים חמים שמים כפית כורכום, מלח, כמון ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב, שלא יהיו גושים, ושופכים לסיר. צריך שהנוזל יגיע לחצי גובה הסיר – אם הוא לא מגיע, מוסיפים מים חמים (במהלך הבישול העלים יפרישו עוד נוזלים).
7.קוצצים זר כוסברה שלם ומפזרים על העוף. לא מערבבים עם כף אלא רק מטלטלים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי על אש קטנה.
8.סוחטים לימון על המנה ומגישים עם אורז לבן.