תכנית הבישול שמטריפה את העולם מגיעה לישראל, וכבר עכשיו כולם רוצים להוכיח שהם "מאסטר שף". ליום אודישנים מיוחד שנערך בנמל תל אביב הגיעו יותר מאלף איש, בידיהם סירים, מחבתות ומנות שונות, ובפיהם שירי הלל למטבח המקומי.
"מדובר במקום שאליו מגיעים אנשים כדי להוכיח שהם יודעים לבשל", מסביר אביב אילון, עו"ד במקצועו, שנרשם לתכנית. "אבל ההבדל בין כוכב נולד בשירה לבין כוכב נולד בבישול הוא שבשירה כולם רואים ושומעים את הכישרון. בבישול, לעומת זאת, הצופים לא יכולים לטעום ולכן השף צריך להיות מצחיק, כריזמטי ומעניין כדי להצליח להתחבב על הקהל".
"החלטתי שאני מתחיל לבשל כדי לא להיתמך על ידיה של אישה", אומר מתי בנבנישתי, מתמודד נוסף שנרשם ליום האודישנים. "מעבר לזה שאני יפה, מרשים ונראה טוב - אני גם יודע לבשל ולכן אני עצמאי לחלוטין". לעומתו, היו גם כאלו שהגיעו בשביל הנפש: "הבישול זה תרפיה", מספרת בילי. "כשאני במטבח אני נרגעת".
ומה לגבי ההבדלים בין ישראל לבין שאר העולם? מתברר שבניגוד לתחומים אחרים, לפחות לדעת הבשלנים מצבנו מצוין: "פה אפילו הג'אנק פוד הוא מדהים", מכריזה הסטודנטית אינה קראבצקי שמתמודדת על מקום בתכנית. "השווארמה שלנו יותר מטובה משל טורקיה, הציזיקי יותר טעים מיוון, שלא לדבר על סלט יווני".
19% מהישראלים מבשלים לפחות 3 פעמים בשבוע
סקר שנערך על ידי מכון מרקט ווטש בשיתוף הפאנל הישראלי באינטרנט iPanel מעלה כי לא פחות מ-19% מהישראלים מבשלים בעצמם או אכלו אוכל שבושל בבית לפחות 3 פעמים בשבוע. מולם, 27.7% אוכלים פעם אחת בשבוע במסעדה, בית קפה או פאב.
ומה האוכל שהישראלים הכי אוהבים לבשל? זה כבר יותר פשוט: 25.9% מכלל הנשאלים הצביעו על אורז כמנת הדגל, 24.7% מעדיפים דווקא עוף ו-20.2% מרתיחים פסטה. במקום הרביעי נמצא השניצל, עם 18.1%, והרחק מאחור משתרכים הפתיתים (3.3%), הקציצות (2.4%) והמרק (2.2%). 2.3% מהמשתתפים בסקר לא מבשלים בכלל או מחממים אוכל קפוא, ורק 0.3% מעולם לא התקרבו לכיריים.
"מאסטר שף", החל מ-14 באוקטובר
בואו להיות חברים שלנו בעמוד הפייסבוק הרשמי של מאסטר שף