נבחרת מאסטר שף ילדים תתמודד הערב עם אתגר לא פשוט - שחזור מנה. חצי מחברי הנבחרת ישחזרו מנה של השף ירון שלו, ואילו החצי השני ישחזרו מנה של הקונדיטורית קרין גורן. בעוד ילדי מאסטר שף הנרגשים הסתערו על האתגר במטרה להשיג עוד שני מקומות מובטחים בחצי הגמר, גם ירון שלו וקרין גורן התנסו בחוויה חדשה:
השף ירון שלו, איך היה?
"חוויה מדהימה. בכלל, כל מה שקורה עם אוכל בעשור האחרון מדהים בעיני". שלו, שף מוערך מאד ובעל המסעדה המצליחה 'טוטו' רק בן 29, אך את דרכו במטבח הוא התחיל בגיל 12. "מבחינתי לבוא למאסטר שף ילדים זה סגירת מעגל, זה כמו לראות את עצמך" הוא אומר. לתקשורת, הוא מוסיף, יש חלק גדול בשינוי התדמיתי שעבר תחום המסעדנות, בזכות המקום הגדול שמקבל האוכל בטלוויזיה בתקופה האחרונה. "מקצוע שפעם היית מוריד את הראש הפך למקצוע מכובד", הוא אומר.
איך הדרך שלך התחילה במטבח בגיל כל כך צעיר?
"לקחתי החלטה ברורה, הבנתי שמסגרות כמו בית ספר זה לא בשבילי, והתחלתי לעשות מה שאני אוהב. זאת זכות להיות במקצוע שאני אוהב, אני מאמין שבן אדם צריך לקום בבוקר, וגם אם המקצוע שלו קשה - לאהוב את מה שהוא עושה". תחילת הדרך, כך הוא מספר, לא היתה קלה. מדובר על שנים של עבודה, ולא מעט דמעות.
הרגשת כילד שזה היעוד שלך? שאתה הולך להיות שף?
"ממש לא. זאת הייתה בחירה שלי באותו רגע, כי אהבתי את זה נורא. אתה מתחיל משהו ולא יודע איך זה יסתיים". ירון, שעזב את בית הספר לטובת המטבח, טוען ש"לטעמי, הדבר הכי חשוב אצל הורה זה להקשיב למה שיש לילד להגיד", ומספר שבעוד הורים אחרים אולי היו נלחצים מהבחירה, אמא שלו דווקא אפשרה לדברים לקרות.
ואיזה טיפ יש לך עבור השפים הצעירים?
"להתחיל בגיל צעיר. אי אפשר להתחיל להיות שף בגיל 28. בחיים, ככל שגדלים, יש עוד ועוד לחצים שמפריעים להתמקד. אני עד גיל 20 לא זזתי ימינה ושמאלה. הייתי מרוכז. בגיל צעיר זה נורא כיף שיש את האפשרות להשקיע את כל כולך אך ורק בזה".
>> למתכון של ירון שלו ששחזרו המתמודדים: בר ים בנוסח נורמנדי
עבור הקונדיטורית קרין גורן זהו לא המפגש הראשון עם ילדים שמבשלים, אך נבחרת מאסטר שף הצליחה להפתיע אפילו אותה:
"מרגשת ומפתיעה. לא ציפיתי לרמה כזו של אפייה. נתתי להם מתכון מורכב שגם מבוגרים יכולים להסתבך איתו, והייתי בשוק מהרמה, ולא רק המקצועית. אלו לא ילדים אלא אנשים מקסימים. התאהבתי בהם, הם נכנסו לי ללב" אומרת קרין ומדגישה שהילדים הצליחו להתמודד עם הלחץ הגדול בחן רב ועם חיוך על השפתיים. "אני צופה בתכנית בטירוף, אני מעריצה אותם", היא מודה.
יש לך איזה טיפ להתמודדות עם הלחץ הזה?
"כל החומרים של המתכון כל כך טעימים בפני עצמם וגם אם זה לא יהיה מהמם ביופיו, זה יהיה טעים. אז לא להילחץ אלא ליהנות מהדרך"
מה שונה באופן שבו ילדים פונים למטבח לעומת מבוגרים?
"ילדים ממצאים שילובים מדליקים. הם מסתכלים על המזווה ויכולים לחבר דברים שבמקור לא ממש הולכים ביחד. נענע לרוטב עגבניות לדוגמא. הם מסתכלים וכל העולם פתוח להם. הם פחות מתייחסים למגבלות ולמה שמקובל", אומרת קרין אבל מדגישה שהעובדה שמדובר בילדים לא באה לידי ביטוי, "לא ברמה ולא בבגרות. הם פשוט בשלנים מוכשרים".
קרין גורן עצמה הוציאה ספר אפייה פופולארי הפונה במיוחד לקהל הצעיר וחובב המתוקים.
איך מסבירים לילדים מתכונים?
"אני משתדלת להסביר בגובה העיניים, לא להתיילד. הילדים של היום כבר יודעים מה זה מטבח. השוני במתכונים לילדים זה הצילומים בשלבים. אין כמו מראה עיניים. זה ספר שמיועד שילדים יאפו איתו".
איזה עצות יש לך לתת לשפים צעירים?
"לרוץ להירשם לאודישנים של העונה הבאה. זו חוויה מטורפת! ותנקו טוב אחריכם. אם תשאירו מטבח נקי ההורים ירשו לכם שוב לבשל"