מקופלת באריזה
מקופלת
מזל טוב! מקופלת בת 77

המקופלת יוצרה לראשונה במפעלי ליבר ב-1935, וב-1970 נרכשה על ידי עלית, המייצרת אותה עד היום. לאורך השנים המותג הפך לאייקון והמקופלת מככבת באופן קבוע ברשימת חמשת מותגי החטיפים המתוקים הנמכרים ביותר בישראל.

מהדורות מיוחדות

המקופלת נולדה בגרסת שוקולד חלב, אך לאורך השנים נוצרו להלא מעט גרסאות וטעמים, בין היתר: שוקולד לבן, שוקולד מריר, קפוצ'ינו, מקופלת לבנה מצופה שוקולד חלב, מארזי מיני מקופלת, ואפילו מהדורת כחול-לבן שיוצרה במיוחדת לחגיגות 55 שנים למדינה.

מקופלת אררררוכה

לרגל יום העצמאות ה-60 של מדינת ישראל נבחרה מקופלת, ביחד עם שני חטיפי עלית נוספים, לקבל גרסה ארוכה במיוחד.

מקופלת
עד הפירור האחרון
הפירורים הם חלק מהעניין

ייחודה של מקופלת במרקמה ובצורתה הלא סטנדרטית, הנראית כקיפולי שוקולד. המרקם של מקופלת, שמתפורר במהלך האכילה יוצר מצב בו מי שאוכל את מקופלת חייב לאכול את כל הפירורים שנשארו בשקית. על בסיס התובנה הזו עלה לשידור ב-1992 הסרט בו כיכבה הדוגמנית אורלי לוי בסיסמה "מקופלת עד הפירור האחרון". עד היום קבוצות דיון רבות עוסקות בשאלה: איך לאכול את החטיף? האם בשיטה הסטנדרטית של ביס אחרי ביס, או לפורר אותה באריזתה ו'להקפיץ' אותה אל תוך הפה, ויש המהדרים ומקפיאים את החטיף כדי ליהנות ממרקם קריר ומתפצח בפה.

איך עושים מקופלת?

ובכן, זה סוד. תהליך הייצור של מקופלת נשמר עד היום, והמתכון המיוחד של מקופלת ותהליך הייצור שלה הם סוד מסחרי. החטיף מיוצר באגף מיוחד במפעל עלית בנצרת, שאליו אי אפשר להגיע במסגרת סיורי המבקרים, ויכולים להיכנס אליו רק עובדים בעלי הרשאה מיוחדת.

מחפשים מקופלת

בישראל לא קיים חטיף בעל מאפיינים דומים למקופלת, אולם רבים ניסו לפצח את סוד הכנתו ובאינטרנט מצויים אלפי מתכונים, המציעים דרכים להכין אותו בגרסה ביתית. חיפוש בגוגל של הביטוי "מתכון מקופלת" מניב 57,000 תוצאות של מתכונים ודיונים בפורומים של בישול ואפיה.