ממש כמו המתמודדים של מאסטר שף ילדים – גם המאסטר שפים הגדולים נכנסו למטבח בגיל צעיר, אבל בניגוד אליהם – לא ממש התעסקו עם בישול גורמה. אינה, אבי, אביבה, עמנואל, אלקנה וסמדי נזכרים בילדות שלהם במטבח, ומשתפים אותנו:

אינה חותכת ירקות (צילום: נעם וינד)
אינה. "כשגדלתי ראיתי עולם והחלתי להיפתח לטעמים"|צילום: נעם וינד
אינה הכי אהבה דייסה

זוכת העונה הראשונה מספרת שלא הייתה בעייתית ואכלה ברצון כמעט הכל, אך נזכרת שאהבה באופן מיוחד לאכול דייסות. בילדותה, כך היא מספרת, שרצה במטבח לא מעט, ובגיל 12 גם התחילה להתנסות בעצמה. "הייתי אופה עוגות" היא נזכרת. אהבה עצומה לאוכל תמיד הייתה שם, אבל את קפיצת המדרגה שלה בעולם הבישול עשתה רק כשגדלה, אחרי גיל 20: "התחלתיל הסתובב בעולם, לטעום, לגלות דברים חדשים ולהתנסות". 

אבי היה מחובר לשניצל של אמא

גם זוכה העונה השנייה לא גדל על סביצ'ה וטרטר. כילד הכי אהב לאכול פתיתים, ובגיל 12 החל להיכנס למטבח בעצמו וללמוד לבשל, "רק מאמא". המנה הראשונה שלמד להכין, הוא נזכר, היא שניצל. רק כששרת בצבא כטבח, החל אבי להבין שזהו העיסוק שהוא רוצה לעצמו, והחליט לנסות ולהתפתח בתחום. "הבנתי שזה הייעוד", הוא נזכר.

אבי לוי (צילום: ינאי יחיאל)
אבי. "כילד הכי אהבתי פתיתים. רק בצבא הבנתי שהמטבח זה הייעוד"|צילום: ינאי יחיאל

אביבה למדה מ"ילדים מבשלים"

אביביה מספרת שכילדה אהבה לאכול הכל "חוץ מצימוקים. עד היום אני לא יודעת מי חשב שצריך לייבש ענבים", אך מדגישה שהאהבה האמיתית שלה עוד מילדות היתה מתוקים. את המתכון הראשון שלה, עוגת שוקולד, היא הכינה בגיל שמונה לאחר שקיבלה במתנה את הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס.

אביבה פיבקו (צילום: רונן אקרמן)
"באפייה אי אפשר לעשות מה שבא לי" אביבה פיבקו|צילום: רונן אקרמן
אביבה, שגדלה בשוויץ, לא ידעה לקרוא בעברית לכן אבא שלה תרגם עבורה את המתכונים, ומשם החל תהליך שנמשך עד היום. "למדתי גם מסבתא, גם מחברות. מרגע שהתחלתי לא פחדתי מכלום: אם יש תמונה בספר ואנשים מצליחים - אז זה אפשרי. כמו בספורט, ככל שאתה מתנסה - אתה מתקדם" היא אומרת, ומספרת שכילדה נהגה לבשל יותר מאשר לאפות. "בבישול הייתי מסתכלת על התמונה ועל המרכיבים – וסוגרת את הספר. באפייה אי אפשר לעשות מה שבא לי, זה מדע מדויק". 

אלקנה עזב את הבית והתחיל להתנסות

אלקנה ביטון (צילום: רונן אקרמן)
אלקנה. "נפתחתי כישצאתי לדירה משלי"|צילום: רונן אקרמן

כילד אלקנה הכי אהב לאכול מקרוני, וגם הוא, כמו חבריו המאסטר שפים, בילה לא מעט במטבח של אמא, ממנה הוא גם למד לבשל. בגיל 12 מנת הדגל שלו בבית כבר הייתה שניצל, אבל לבשל באופן מקצועי, להיפתח לטעמים חדשים, להתנסות ולהתפתח הוא החל רק כשעזב את הבית, כשהיה בן 25. "שכרתי דירה והתחלתי לבשל בעצמי", הוא נזכר. "זה לא קרה ישר, אבל שם התחיל מסע ארוך של ניסוי וטעייה".

עמנואל נדלק מהתמונות הצבעוניות

"כילד הכי אהבתי לאכול גלידה" נזכר עמנואל ומספר שכבר בגיל 10 התחיל לאפות, ובגיל 12 לבשל. את סודות האפייה הוא למד בעצמו, אך את דרכו בעולם הבישול עשה בעקבות אמא שלו, ומנת הדגל הראשונה של עמנואל הילד הייתה מרק עגבניות. את התחביב הוא לקח צעד קדימה בערך בגיל 14. ספרי הבישול הצבעוניים הראשונים יצאו אז לאור, התמונות פתחו לו את הדמיון ואת התיאבון, וגרמו לו להעז לנסות.

עמנואל רוזנצוייג (צילום: ינאי יחיאל)
עמנואל. התמונות הצבעוניות הציתו את הדמיון|צילום: ינאי יחיאל

סמדי התחילה לקחת את העסק ברצינות רק אחרי מאסטר שף

למרות שהיא במטבח מגיל 13, ולמרות שתמיד קיבלה מחמאות משמשפחה והחברים – עד שהגיעה למאסטר שף סמדי בכלל לא חשבה לפתח את הבישולים שלה ולקחת את העניין צעד קדימה.

אין תמונה
סמדי בומבה. רק אחרי מאסטר שף הבינה שזה רציני
"כילדה הכי אהבתי כרובית וקישואים", היא מגלה, והמנה הראשונה אותה למדה לבשל היא פסטה ברוטב עגבניות. גם אחרי התכנית, היא מספרת, החליטה להישאר בעולם המוכר לה: "לא יצאתי מהאוכל המרוקאי", היא מכריזה, ומספרת שמאז הסתיימה התכנית היא החלה להפעיל אירוח מרוקאי מסורתי, שמבוסס כמובן על הבישולים שלה. "מאסטר שף נתנה לי את הביטחון והאומץ לקחת את זה צעד קדימה".

>>ואילו הכנות עשו באולפן לכבוד הילדים?

מאסטר שף ילדים. בקרוב מתחילים