יש שקוראים לזה אגרול וייטנאמי, יש שקוראים לזה אגרול מאודה... כך או כך מדובר בנייר אורז שעוטף אוכל בסיסי וטרי ונותן לו "לוק" אלגנטי. במקרה הזה זה רול ירקות -  דרך מעניינת יותר מלאכול עוד פעם סלט או עוד פעם מקלות של ירקות. איכשהו זה לא רק יפה יותר, עם הרוטב זה גם הופך את זה לטעים יותר.

ההרכבה די פשוטה, אפשר לגייס את הילדים ולהרכיב ביחד את הרולים ואפשר כמובן לשלב בהם כמעט כל דבר – עוף, דג, אטריות, ביצה, ירקות שונים (בטטה, כרוב, נבטים), עלים ירוקים שונים, עשבי תיבול ועוד. אני בחרתי במרכיבים הכי בסיסיים, אבל אתם יכולים להתאים את זה להעדפות שלכם.

רול דפי אורז עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
רול דפי אורז עם ירקות. כמו אגרול, רק פי מיליון יותר בריא|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים:
12 דפי אורז עגולים גדולים
2 מלפפונים
4 גבעולי בצל ירוק
3 גזרים
2 יחידות אבוקדו בשל אך מוצק
1 פלפל אדום

לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
2-3 כפות סילאן
1-2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1. ההכנה המוקדמת: חותכים את כל הירקות לרצועות באורך אחיד של 4 ס"מ בערך. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.

2. ההרכבה: משרים דף אורז בתבנית עגולה עם מים חמים עד לריכוך (2 דקות בערך). מניחים על מגבת נקייה לספיגת המים המיותרים. מורחים במרכז החלק התחתון מעט רוטב בצורת פס רוחבי (אם זה היה פרצוף, אז כאילו רציתם לצייר פה חסר הבעה) ומניחים מגוון של ירקות. מקפלים את דף האורז לפי הסדר הבא: מלמטה, מהצדדים ואז מגלגלים כלפי הנקודה העליונה (כמו אגרול, עלי גפן ושאר מגולגלים). מגישים בתוספת הרוטב שנותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם הקודמת הכנו קרקרים ללא גלוטן
>> 5 טיפים מגניבים למטבח