עוגיות פקאן רכות
עוגיות רכות ונימוחות עם פקאנים צלויים ומעט קינמון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
30 גרם סוכר (3 כפות)
200 גרם חמאה קרה
10 גרם אבקת סוכר (כף)
10 גרם פקאן, טחונים במיקסר למשחה (אפשר לוותר)
2 חלמונים
450 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)
1 כפית קינמון
150 גרם פקאן קלוי, גרוס לחתיכות גדולות
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה ואבקת הסוכר למשחה חלקה ללא גושים.
2 מוסיפים את משחת הפקאן ומעבדים למשחה חלקה מאוד, ללא גושים.
3 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול את החלמון, ולאחר מכן את הקמח, הקינמון והפקאן הגרוס. מעבדים מעט רק עד שנוצר בצק פירורי.
4 משטחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה (נעזרים במערוך כדי שהשכבה תהיה אחידה) ומעבירים למקפיא לשעתיים.
5 מחממים תנור ל-160 מעלות. מוציאים את הבצק מההקפאה וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות להזהבה קלה.
6 מיד בצאתן מהתנור מגלגלים את העוגיות באבקת סוכר. מחכים להתקררות מוחלטת בטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה אטומה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!