צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
לחמניות זיתים
לחמניות זיתים טעימות, מעולות לאירוח או סתם לנשנוש - כי גם בלי אורחים מגיע לנו ליהנות מדי פעם ממאפים שיפילו אותנו מהרגליים. את ממרח הזיתים, אגב, אפשר להחליף בפסטו, זעתר או מה שאוהבים
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 06/05/15
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (32 מנות):
1/2 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
כוס מים חמימים
1 ביצה
20 גרם מרגרינה רכה
כפית מלח
טפנד זיתים (או כל ממרח אחר שאוהבים)
חלמון להברשה
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, סוכר ושמרים.
2 מוסיפים את המים, הביצה, המרגרינה והמלח ולשים כ-10 דקות.
3 מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה, או במקרר למשך הלילה.
4 מחלקים ל-4 כדורים שווים.

5 מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים, כמו שחותכים פיצה.
6 מורחים את הבצק בטפנד ומגלגלים, מהחלק הרחב לכיוון הצר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7 מתפיחים שוב במקום חמים כשעה.
8 מברישים בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

לבלוג של שרית - מיס פטל