לזניה ורדה
לזניה עם רוטב ירקות ירוקים במקום רוטב עגבניות, וריקוטה ומוצרלה במקום שכבת הבשמל. גאוני
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית בגודל 24×32 ס"מ
1/2 חבילה עלי לזניה
500 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן איכותית מגוררת גס
200 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום מעוכות
250 גרם ברוקולי (תפרחות בלבד)
2 זוקיני בינוניים חתוכים גס
200 גרם עלי תרד טריים
480 מ"ל (2 כוסות) מים
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס דחוסה עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך. מוסיפים שום, ברוקולי וזוקיני ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים תרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד רך.
2 מוסיפים מים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7-5 דקות ללא מכסה עד שהירקות רכים. מצננים מעט.
3 מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מרכיבים את הלזניה ואופים: מערבבים ריקוטה ופרמזן בקערה.
6 מפזרים בתבנית 3 כפות מרוטב הירקות. מניחים שכבה אחת של עלי לזניה ועליהם מחצית מתערובת הריקוטה. יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מגבינת המוצרלה. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה ויוצקים את יתר תערובת הריקוטה, שליש מכמות הרוטב ושליש מהמוצרלה. מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה ויוצקים מעל את שאר הרוטב. מפזרים מעל את יתרת המוצרלה.
7 אופים כ-45 דקות עד הזהבה. ממתינים 10 דקות ורק אז פורסים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!