אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

קיש ריבת בצל ועשבי תיבול

השילוב בין גבינת קרם השמנת העדינה והנימוחה למתיקותה העשירה של ריבת הבצל, הופך מנה זו לכוכבת בטוחה על גבי כל שולחן

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים

350 גרם (2 ורבע כוסות) קמח מנופה

קורט מלח

למלית:

250 גרם גבינת קרם שמנת 5%

250 גרם פטה עיזים

100 גרם משולש פקורינו

1 גליל גבינת עזים

2 ביצים

כף עלי תימין טרי קצוצים

כף עלי אורגנו טרי קצוצים

כף גבעולי עירית קצוצים

כף עלי מרווה טרייה קצוצים

קורט מלח, קורט סוכר

חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס

לריבת הבצל:

חצי קילו בצל לבן קלוף ופרוס דק

חצי כוס סוכר

חצי כוס יין אדום

חצי כוס חומץ בן יין אדום

רבע כוס רכז רימונים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: לשים במיקסר בוו גיטרה את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצים ולשים עד לקבלת מרקם אחיד. מניילנים ומעבירים למקרר לשעה לפחות ואפשר גם לכל הלילה (או להכין מראש ולהקפיא).

2 להכנת ריבת הבצל: מבשלים את כל החומרים יחד על אש גבוהה, ללא מכסה, עד להתאדות 90% מהנוזלים. מערבבים מדי פעם, למניעת הידבקות. מסירים מהאש ומצננים.

3 להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר מומלץ להיעזר במועך תפוחי אדמה לריכוך הגבינות

4 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ומכסים איתו את תחתית התבנית והדפנות. מחוררים מעט את הבצק בעזרת מזלג, מניחים נייר כסף ומלאים בעדשים יבשים כדי למנוע מהבצק "להתרומם".  אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 20 דקות ומצננים מעט.

5 מורחים שכבת ריבת בצל בעובי חצי ס"מ על התחתית האפויה. יוצקים מעל את מלית הגבינות ואופים ב-170 מעלות למשך 40-50 דקות או עד ששולי הקיש מזהיבים.