אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

לזניה תרד ופטריות

לפעמים אפשר לשדרג קלאסיקות: בלזניה הזאת אולי אין רוטב בשמל כמו בלזניות הקלאסיות שאנחנו מכירים, אבל יש בה ירקות עסיסיים עם שילוב מנצח של גבינות שנמסות להן ביחד ונמתחים מהן חוטי גבינה חלומיים

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 17/05/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 20×35 ס"מ:

12 עלי לזניה

לתרד ולפטריות:

3 כפות שמן זית

350 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים

2 סלסילות (500 גרם) פטריות פורטובלו או שמפיניון, פרוסות לעובי חצי ס"מ

לרוטב:

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

למלית הגבינות:

קופסה ושני שליש (500 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

1 גליל (180 גרם) גבינת עיזים, פרוס לעיגולים בעובי חצי ס"מ

450 גרם גבינת קוואטרו מגוררת

אופן ההכנה:

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 מכינים את הפטריות והתרד: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (הוא ימשיך להתרכך אחרי שמכבים את הלהבה). מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב את התרד בידיים.

3 מחממים עוד כף שמן זית במחבת גדולה נקייה, מוסיפים מחצית מהפטריות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים כף שמן זית למחבת ומטגנים את יתר הפטריות.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.

5 מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית 4 עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה. יוצקים שליש מכמות הרוטב, מפזרים שליש מתערובת התרד והפטריות ומניחים שליש מכמות הגבינות. מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ירקות וגבינות. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית.

6 אופים כ-40 דקות עד שהלזניה זהובה. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים. 

טיפ: הכנה מראש: אפשר ואפילו מומלץ להכין את הלזניה יום מראש ולשמור מכוסה במקרר כדי שתתייצב. לפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.