פיצה פטנט שמכינים תיקתק (צילום: פיראוס)
פיצה פטנט. הכי קלה שיש|צילום: פיראוס

פיצה פטנט

אנחנו מתקשים להחליט – האם הילדים שלנו יותר ייהנו להכין את הפיצה הזאת, או דווקא לאכול אותה? לכל אלה שכבר מדמיינים את התפחות הבצק המייגעות – אתם יכולים להירגע. בפיצה הזו אין שמרים, והמרכיבים היחידים של הבצק שלה הם קמח תופח, יוגורט ומלח. מתכון ליגה, שכיף להכין וכיף לזלול.

למתכון: פיצה פטנט

מאפינס קוטג'

המתכון הזה יגרום לכל ילד להרגיש שהוא בשל לפתוח מאפייה: הוא פשוט מאין כמוהו, ומתגמל להפליא. צריך רק לערבב כמה מצרכים בסיסיים, מהסוג שבדרך כלל יש בבית, להוסיף זיתים, גבינה צהובה או כל תוספת שמתחשקת, ולאפות.

למתכון: מאפינס קוטג'

מאפינס קוטג' (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מאפינס קוטג'. תנו להם יד חופשית עם התוספות|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פנקייק גבינה

את שלב הטיגון במתכון הזה תצטרכו לעשות בעצמכם, אבל עד לטיגון – הילדים יכולים להיות השולטים. מתכון מקסים של פנקייק מועשר ביוגורט וגבינה לבנה, שיחליף עד מהרה את הפנקייקס הרגילים שלכם, גם אחרי שבועות. אנחנו החלפנו חצי מהקמח בקמח מלא – ועדיין יצא מעולה.

מתכון: פנקייק גבינה

פנקייקס גבינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פנקייקס גבינה. גם עם קמח מלא זה עובד פצצה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

בהגדרה, מאפינס הם מאפים פשוטים מאוד, מה שהופך אותם אידיאליים להכנה עם הילדים. בדרך כלל צריך לערבב בקערה אחת את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, כאלה), בקערה שנייה את הרטובים (ביצים, גבינות וכו'), ואז לאחד את שתי התערובות. משם ועד תבנית מהבילה המרחק הוא אפייה בלבד. אז בגזרת המאפינס לשבועות יש את המאפינס גבינות ופטריות של בני סיידא, שאנחנו אוהבים עד מאוד, אבל הם בכל זאת מצריכים עיסוק טיפה יותר ממינימלי. אל מולן יש את המאפינס האלה, שהם סופר-קלים, ומנפקים תוצר שכל אחד ישמח למצוא על שולחן השבועות שלו.

למתכון: מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

לזניה קלה לילדים

הלזניה הזו היא אולי לא פאר המטבח האיטלקי האותנטי, אבל היא טעימה וכיפית, והילדים יכולים להכין אותה לגמרי לבד. כל מה שצריך זה עלי לזניה, רוטב שמכינים על בסיס קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות, קוטג' וקצת גבינה מגוררת. תאמינו לנו, גם לכם זה יהיה טעים.

למתכון: לזניה קלה לילדים

לזניה הכי קלה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לזניה לילדים. לא צריך עזרה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קציצות גבינה

לקציצות האלה יש כמה מעלות מרכזיות: הן אפויות ולא מטוגנות, הן מכילות מוצרים בריאים וטובים והן טעימות ברמות אחרות. ההמלצה שלנו: ישר תכינו כמות כפולה. רק שימו לב: הקציצות טעימות רק כשהן טריות. אל דאגה, הן לא יחזיקו יותר מזה.

למתכון: קציצות גבינה

>> המתכונים הכי טובים לעוגות גבינה
>> פסטות מומלצות
>> מאפים מומלצים
>> פשטידות מומלצות


>> לכל המתכונים לשבועות