עוגת גבינה אפויה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה אפויה. חובה על שולחן החג|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה אפויה קלאסית

המרכיבים (לתבנית בקוטר 28):
לתחתית:
כוס קמח
6 כפות אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות מים קרים

למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
6 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
כוס + 2 כפות סוכר
6 כפות קורנפלור, רצוי מנופה
5 כפות קמח, רצוי מנופה
2/3 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את התחתית: מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ומים קרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתבנית 28 מרופדת בנייר אפייה, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים 10-15 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.

4. המלית: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים.

5. טורפים את שני סוגי הגבינה, החלמונים, תמצית הווניל וחצי מכמות הסוכר.

6. מערבבים יחד את הקורנפלור והקמח, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת חלקה.

7. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

8. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה. מערבבים את הקצף לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות.

9. יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים 10 דקות, עד שמלמעלה נוצר קרום יציב ויבש ופני העוגה מזהיבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160.

10. כשהתנור מגיע ל-160 מעלות מחזירים את העוגה ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

11. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמשחררים מהתבנית. שומרים במקרר.

עוגת גבינה ושוקולד לבן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה ושוקולד לבן. לא צריך לאפות בסיס|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ושוקולד לבן

המרכיבים (תבנית עגולה 24):
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת

למלית:
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30%
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף וחצי קורנפלור
3 ביצים
3 חלמונים
125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה:

1. התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה מומסת, מהדקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

2. מערבבים את שתי הגבינות, הסוכר ותמצית הווניל עד שהסוכר נמס.

3. ממסים את הקורנפלור עם 2 כפות מים קרים ומוסיפים לתערובת הגבינה. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וחלמונים ומערבבים היטב.

4. מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5. מוציאים את התבנית מהמקפיא. עוטפים מבחוץ את התבנית ברדיד אלומיניום ויוצקים פנימה את המלית.

6. מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים שעה וחצי, עד שהיא יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכז.

7. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים. אחרי חצי שעה מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-24 שעות. אפשר לקשט בקצפת ולפזר אגוזים מסוכרים (כמו בתמונה).

עוגת גבינה ופירות יער (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה ופירות יער. שימו לב, צריך ג'לטין לציפוי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ופירות יער

המרכיבים:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת

למלית:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 9%

לציפוי:
1/2 כוס מים
250 גרם פירות יער (טריים או קפואים)
כף מיץ לימון
50 גרם סוכר (רבע כוס)
6 גרם ג'לטין

אופן ההכנה:

1. לתחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, מרפדים תבנית בקוטר 26 שכוסתה בנייר אפייה ומעבירים למקפיא.

2. למלית: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב אך לא נוקשה. מוסיפים את הגבינה בתנועות קיפול.

3. מוציאים את התבנית מהמקפיא.

4. מניחים שקף מאורך צמוד לשולי התבנית, מבפנים (לא חובה, אבל זה עוזר להפריד את העוגה מהתבנית), יוצקים את המלית ומעבירים להתייצבות של שלוש שעות במקרר.

5. לציפוי: מביאים לרתיחה בסיר את המים, פירות היער, הלימון והסוכר. כשרותח, מסננים את הנוזל לתוך קערה, ואת הפירות הנותרים מועכים על המסננת. מערבבים הכל יחד.

6. מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 3 כפות מים קרים. ממסים במיקרו 10 שניות או עד שאין גושים (נזהרים לא לחמם יותר מדי, כי הג'לטין עלול להישרף). מוסיפים את הג׳לטין המומס לקערה עם פירות היער.

7. יוצקים את הרוטב על העוגה. ניתן קודם לפזר פירות יער שלמים, ועליהם לצקת את הרוטב. מחזירים למקרר לעוד שעה לפחות.

עוגת גבינה סולרו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת סולרו. את הציפוי מכינים מפריגת מנגו קפוא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת סולרו

המרכיבים (תבנית 26):
לתחתית:
200 גרם עוגיות
70 גרם חמאה מומסת

למלית:
500 גרם שמנת מתוקה
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
250 גרם מסקרפונה
500 גרם גבינה 5%

לציפוי מנגו:
150 מ"ל מים
7 גרם ג'לטין, מרוכך ב-3 כפות מים
3 כפות תרכיז מנגו של פריגת, או מחית מנגו טרי מחצי מנגו

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את חומרי התחתית, מהדקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעברים למקפיא.

2. למלית: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

3. מערבבים בקערה את הגבינות למסה אחידה, ומערבבים לתוך הקצפת בתנועות קיפול.

4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את תערובת הגבינות. מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.

5. מכינים את הציפוי: מחממים את המים לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את הג'לטין ותרכיז המנגו, מערבבים ומביאים לטמפרטורת החדר. יוצקים על העוגה ומקררים עוד 5 שעות.

עוגת גבינה ותותים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גבינה ותותים. אפשר גם בכוסות אישיות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ותותים

המרכיבים (8 מנות אישיות, או שתי תבניות אינגליש קייק):
500 גרם שמנת מתוקה
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה 5%
סלסלה של תותים
נפאז' (או ריבה מדוללת במעט מים חמים)

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

2. מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינה, מעבירים לכוסות או תבניות ומצננים לפחות שלוש שעות.

3. שוטפים היטב את התותים ומייבשים בעדינות בנייר סופג.

4. חוצים את התותים, מסדרים על העוגות ומורחים בנפאז' (להשיג בחנויות המתמחות) או בריבה מדוללת במעט מים. זה מה שיבטיח לתותים מראה רענן ומבריק.

5. מעברים לקירור של שעה לפחות.

* המתכונים באדיבות טל יעקב מבית הקפה טל ושני

הכנתם? ספרו לנו איך יצא


>> למתחם שבועות המלא