>> כל המתכונים לראש השנה

>> והנה מתכוני אורז מומלצים לארוחת ראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

עוף

>> כאן יש עוד מתכוני עוף לראש השנה

 

עוף בקרמל, שום ודבש

מתכון מעולה של עומר מילר שנשען על מתכונה הקלאסי של רות סירקיס. ברוח החג והעונה יש כאן דלעת שחתוכה לקוביות גדולות שיוצאות רכות ומקורמלות. כמובן שאפשר גם ללכת רק על פולקע או רק על ירכיים, תלוי בהעדפות האורחים. 

>> למתכון: עוף בקרמל, שום ודבש

עוף בקרמל שום ודבש (לאורך) (צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור)
עוף בקרמל שום ודבש (לאורך)|צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור

פרגיות 

רוטב מתקתק, קצת ירקות ונתחים עסיסיים. תבנית פשוטה וקולעת שיכולה להחזיק בגאון את גזרת המנה העיקרית. היא גם מאוד פשוטה להכנה ותפנה לכם זמן לשאר ההכנות. 

>> למתכון: פרגיות בתנור

מתכון לפרגיות ברוטב תפוזים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מתכון לפרגיות ברוטב תפוזים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

תבשיל עוף עם פול וארטישוק

סיר חגיגי ורב רושם למתכון שבמקור בכלל מכינים עם בשר בקר, אבל למעשה יוצא מעולה גם עם עוף. 

>> למתכון: תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק

תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

שוקי עוף שחומות

אי אפשר לטעות עם המנה הזאת: שוקי עוף מתקתקות בסגנון אסייתי וערמונים. אם יש חג לאכול בו מנות בשריות מתוקות - זה ראש השנה.

>> למתכון: שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים

שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים (צילום: דניאל לילה, טעים! ובריא, הוצאת מודן)
שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים|צילום: דניאל לילה, טעים! ובריא, הוצאת מודן

עוף של מסעדות אסייתיות

אנחנו יודעים שבראש השנה מצופה מכם (מכולנו) להפציץ במנות חגיגיות, אבל נשבעים שאם המנה הזאת תוגש לשולחן, היא תתחסל ראשונה. עוף מתקתק כמו במסעדות סיניות, אנחנו פשוט חולים על זה.

>> למתכון: קוביות חזה עוף כמו במסעדה אסייתית

קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוף בפפריקה ושום

את המתכון הזה אנחנו מקדישים לאנשים שפחות רגילים בהכנת עוף בבית, ועדיין רוצים להפציץ בארוחת החג. 

>> למתכון: עוף בפפריקה ושום

עוף בתנור מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
עוף בפפריקה ושום|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב לימוני

מתכון של חן מזרחי, בשבילכם "חן במטבח", שאומנם מצריך מעט יותר השקעה מקציצות אחרות אבל באמת לוקח את התוצאה לקצה. לפעמים אנחנו עדיין נפעמים מהפלא של החיבור בין עוף ללימון.

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב לימוני

קציצות עוף ברוטב לימוני (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
קציצות עוף ברוטב לימוני|צילום: חן מזרחי, חן במטבח

עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות

נכון, זו מנה שכולנו מכירים כבר היטב משנים של ארוחות שישי וחג, אבל תסבירו לנו אתם - איך זה שהיא תמיד בין הראשונות להתחסל?

>> למתכון: עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות

עוף בגריל עם תפוחי אדמה, בטטות ורוטב הכי קל (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוף בגריל עם תפוחי אדמה, בטטות ורוטב הכי קל|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוף כתום

סליחה רגע, אבל אם מרק כתום הוא אבן יסוד כל כך משמעותית בתזונה הישראלית, איך זה שאף אחד לא חשב עדיין להעתיק את הפורמט לעוף? אז הנה, רויטל פדרבוש חשבה.

>> למתכון: עוף כתום

עוף כתום - מוכן (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
עוף וירקות צלויים בתבנית|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

אורז עם פרגיות

עד שנחליט אם מדובר במנה עיקרית או בתוספת - נניח לפניכם כאן את המתכון הזה של לייזה פאנלים, שאנחנו באופן אישי כבר הכנו לפחות עשר פעמים, בחגים ובימי חול.

>> למתכון: אורז עם פרגיות

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות (צילום: חגית ביליה וגיא בהר,
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

עוף עם אורז ובצל בתבנית אחת

בארוחה היוונית הזאת של רון יוחננוב אנחנו מאוהבים בימי חול, אבל זאת לא צריכה להיות סיבה למנוע מאיתנו להכין אותה גם בחג.

>> למתכון: עוף עם אורז ובצל בתבנית אחת

ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

חזה עוף בדבש וחרדל

מתכון של אהרוני שעוד לא נמצא האחד שהכין ולא התאהב.

>> למתכון: חזה עוף בדבש וחרדל

סופריטו עוף ותפוחי אדמה

לא רק שהעוף הזה מגיע קומפלט עם תפודים, הוא ניחן בעסיסיות אינסופית ובטעמים אלוהיים שרק טיגון בשמן עמוק יכול להניב.

>> למתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמה

המתכון הכי טוב שלי: סופריטו (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: סופריטו|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוף במלח

לעוף הזו יש רק בעיה אחת: הוא קל מדי להכנה (והמרכיבים? עוף, ומלח). תתעלמו מזה, ותקבלו את אחת ממנות העוף הכי טעימות שטעמתם בחייכם.

>> למתכון: עוף במלח

קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים

אחד המתכונים האהובים עלינו של יונית צוקרמן, ומספיקה הצצה בתמונה בשביל להבין למה. קודם טיגון, אחר כך שכשוך טוב ברוטב טעים - והתוצאה עסיסית, רכה וממכרת. מכירים את אלה שטוענים שקציצות זה לא אוכל חגיגי? תראו להם את זה.

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים

קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וערמונים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וערמונים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף צלוי עם בטטה ואריסה

מנה של רעות עזר, שמראה שגם מתכון עם דרכי קיצור יכול להיות להיט - כן, אפילו בחג. האריסה היא הסוד של המתכון הזה, ואתם יותר ממוזמנים להחיל אותו גם על מתכונים אחרים.

>> למתכון: עוף צלוי עם בטטה ואריסה

 

עוף צלוי עם שדרוג מגניב (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
מאמצים את עניין האריסה. עוף עם בטטה|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

עוף באפונה ושומר

עוד אחד של יונית צוקרמן - והפעם של עוף עם לקט של אפונה וגזר ושומרים טריים. אצלה הוא מככב בארוחת הערב שישי כן שישי לא, אתם מוזמנים להכניס אותו לשגרה כבר בערב החג הקרוב.

>> למתכון: עוף באפונה ושומר

עוף באפונה ושומר (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
אצל יונית צוקרמן זה שישי כן שישי לא. עוף בשומר|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

ועוד אחד של רעות עזר - והפעם קציצות של פרגית טחונה, מה שמבטיח שיבשות הן לא יהיו, ברוטב ממש טעים של כרישה ופטריות (אתם מוזמנים לגוון עם הירקות, אבל למה לכם).

>> למתכון: קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

קציצות עוף ובורגול (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
אהבנו את השילוב. קציצות עוף ברוטב כרישה ופטריות|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות עוף וירקות של יונית צוקרמן

אחרי שטועמים את הקציצות של יונית צוקרמן - קשה לחזור לאחור, ואנחנו אומרים לכם את זה מניסיון. אז הנה עוד אחד, של קציצות שמטגנים בקמח או בסולת ואז מבשלים עם המון ירקות טעימים. התוצאה מעולה בדיוק כמו שהיא נראית.

>> למתכון: קציצות עוף וירקות

קציצות עוף וירקות ממכרות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
קציצות עוף וירקות ממכרות|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף ב-10 דקות

זה שמדובר בארוחת חג לא אומר שחייבים לטרוח בהכנות ללא הרף. למעשה, אנחנו די בטוחים שאתם טורחים כך או כך, אז לפחות שהעוף יהיה מתוקתק.

>> למתכון: עוף ב-10 דקות

עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

חזה עוף וירקות בתבנית אחת

מחפשים עיקרית לשולחן החג? לא חייבים לחשוב מסובך, הרי הכי פשוט זה תמיד הכי טעים, ובמקרה הזה - הכנתם עיקרית מנצחת וקיבלתם גם תוספת באותה התבנית. מתכון של יוגב ירוס שיעזור לכם לחגוג את השנה החדשה ואת סוף הקיץ בצלחת אחת. 

מתכון: חזה עוף וירקות בתנור

חזה עוף וירקות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
איזה כיף שהכי פשוט זה גם הכי טעים. חזה עוף וירקות של יוגב ירוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המתכון הכי טוב לעוף בתנור

הולכים על עוף בתנור? זהו, מצאתם: עוף ששומר על עסיסיות, מפוצץ טעם מבפנים ומבחוץ וכל כך פשוט להכנה שלא יהיה לכם נעים ותתנדבו להכין עוד משהו. 

>> למתכון: עוף בתנור

עוף שלם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עסיסי וטעים. עוף שלם בתנור|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שוקי עוף ביין ודבש

ברגע הזה שבו החלטתם לארח את החג אצלכם - דמיינתם שהכל הולך חלק, שחצי מהדברים יהיו מוכנים כבר ביום קודם ושעל כל המנות תשרה מין הילה של חגיגיות, הוד והדר. במציאות - אתם שעתיים לפני הארוחה ועדיין אין לכם עיקרית. אז הנה - מתכון נפלא של ניר צוק שהוא גם חגיגי וטעים, גם הולם את רוח החג - עם יין, דבש ותבלינים - וגם לוקח בדיוק רבע שעה של עבודה (ועוד קצת בתנור, אבל זה כבר לא נחשב). 

מתכון: שוקיים ביין ודבש

שוקיים בדבש (צילום: דודו אזולאי,  יחסי ציבור )
חגיגי, טעים, ומוכן בצ'יק. שוקיים בדבש ויין|צילום: דודו אזולאי, יחסי ציבור

עוף שלם בדבש ותבלינים

והנה עוד מתכון ברוח החג (דבש והכל) וגם פה מדובר במינימום עבודה: עוף שלם בתערובת עדינה של תבלינים ודבש שנצלה לו בנחת בתנור בזמן שאתם מתקתקים את שאר הארוחה. יש במתכון גם תוספת אורז, אנחנו מניחים שאתם צריכים אחת. 

>> למתכון: עוף שלם צלוי בדבש ותבלינים

עוף צלוי בתערובת דבש ותבלינים  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף שלם. תכינו גם את האורז ואתם די מסודרים לחג|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף ממולא כל טוב 

בואו נעלה כיתה לעבר מנה מרשימה באמת: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי. לא להילחץ, זו אמנם מנה מורכבת - אבל המתכון של מעדניית יוחנן ידידותי פלוס פלוס. תתכוננו לים של מחמאות. 

>> למתכון: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי

עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן (צילום: בן יוסטר, מעדניית יוחנן)
מנה סופר מרשימה, מתכון ידידותי|צילום: בן יוסטר, מעדניית יוחנן

עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובקר

כשאנחנו צריכים להכין מנה עיקרית חגיגית אנחנו דבר ראשון פותרים את סוגיית העוף-או-בקר. המתכון הזה מוכיח שבניגוד למה שאמרו לכם - החלטות זה לחלשים. אפשר גם וגם, וזה יוצא נהדר: קבלו את המתכון של נוף עתאמנה אסמעיל למאפה מבצק פילו שמכסה תבשיל מושלם של אורז עם עוף ובקר. זה גם טעים לאללה וגם מרשים, כמו שאנחנו אוהבים. אחרי הכל, חג או לא חג? 

מתכון: עוגת פילו עם עוף, אורז ובקר

טאסת אל ג'אג'י (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
הקץ להתלבטויות. גם וגם זה הדבר הבא|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף צלוי מושלם

החלטתם ללכת על עוף בארוחת החג וממש לא בא לכם לקחת סיכונים? צודקים, ועם המתכון הזה - גם אין סיבה. אחת המנות הטעימות, במתכון כל כך פשוט שכל הסוד שלו הוא במרינדה טובה (טוב, נו וגם בתפוחי האדמה הממכרים שמתלווים אליו). 

>> למתכון: עוף צלוי מושלם

עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון (צילום: דן פרץ, מטבח אישי)
הכי פשוט, הכי טעים. עוף צלוי ותפוחי אדמה|צילום: דן פרץ, מטבח אישי

עוף ברוטב חריימה

עוף זה אחלה, אבל תמיד אפשר ורצוי לערבב בין עולמות: אצל תום פרנץ העוף מתבשל ברוטב של חריימה (כן!) והתוצאה - כל כך מושלמת, ששאלנו את עצמנו אם זה לא אמור להיות רוטב שמלווה עוף מלכתחילה. אמצו, ולא רק בחג. 

מתכון: עוף ברוטב חריימה

עוף עם פתיתים ברוטב חריימה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
איך לא חשבו על זה קודם? עוף ברוטב חריימה|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוף בלימונים וסויה

הנה דרך לטלטל את שולחן החג (במובן החיובי) - קצת טעמים אסייתיים לארוחה המסורתית, שיוסיפו עניין בפה ושמחה בלב. נכון, זה לא ראש השנה קלאסי, אבל זה פשוט עובד. 

מתכון: עוף בלימונים וסויה

כרעיים בלימונים וסויה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
טאצ' אסייתי לארוחת החג. עוף בלימונים וסויה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים

מודים, אנחנו הכי אוהבים פשוט עוף צלוי, כמו שהוא, בלי קשקושים. ותאמינו לנו, כשעוף כזה מוצא את דרכו לשולחן חג - כל המשפחה מרוצה. ומה עושים בשביל האווירה? משקיעים במצע: אורז אדום שהוא גם יפה, גם טעים וגם סופר-בריא, ודלעת ערמונים שמוסיפה מתיקות מעניינת למנה. 

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים. הכי כיף|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מתכון: עוף שלם צלוי על ארז אדום ודלעת ערמונים

עוף בלוטין במילוי בורגול

אין זמן טוב יותר לגלגל עוף מאשר לארוחת ראש השנה, ואם תהיתם מה זה בלוטין, זו פשוט מילה מפונפנת לגלילה המבושלת במים. במתכון הבא נוף עתאמנה אסמעיל מילאה כרעי עוף בבורגול מתובל עם צנוברים ושקדים. הגלילה קיבלה השחמה עם סילאן ושמן זית והתוצאה הנאה לפניכם.

מתכון: עוף בלוטין במילוי בורגול

 

בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוף בלוטין במילוי בורגול. יפה יפה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף ממולא ללא העצמות של אביב משה

הכי חגיגי שיש - עוף שלם עם ציפוי מתוק ופריך מדבש, פפריקה וקטשופ, ובמילוי בשר, אורז, פיסטוקים, צנוברים, משמשים, שזיפים ותבלינים. מנה כמו של מסעדה אצלכם בבית. 

מתכון: עוף ממולא ללא העצמות

והנה מתכונים של אביב משה לראש השנה

בעניין של עוף שלם ממולא? בואו להכיר:

>> עוף ממולא עם תרד ורימונים

>> עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז

>> עוף ממולא בבשר וביצים של אבי לוי

>> טבית גלילי: עוף ממולא בטלה ,אורז ,חומוס וצימוקים של ארז קומרובסקי

עוף ממולא ללא העצמות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוף ממולא ללא העצמות. הכי חגיגי שיש|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף בתפוחים ודבש

והנה עוד מתכון קלאסי לעוף, הפעם של שולה מודן. מנה גם טעימה וגם מוכנה בקלי קלות, ותוספת תפוחי העץ והדבש (שמשתלבת נהדר, אם תהיתם) הופכת את המתכון הזה מושלם לראש השנה.

מתכון: עוף בתפוחים ודבש

עוף בתפוחים ודבש (צילום: קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן)
עוף בתפוחים ודבש. תמיד קלאסי|צילום: קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן

פרגיות ממולאות

מנה קלאסית של ארוחת חג חגיגית, שיש בה צימוקים ושקדים, תבלינים כמו פפריקה וכמון וכמובן - מילוי של אורז עם עגבניות.

מתכון: פרגיות ממולאות

עוף בתנור עם סויה ודבש

עוף ביתי עם מעטה פריך, שחום ומענג. אפשר להכין אותו כמו שהוא בתנור, ואפשר גם לשדך לו תוספות שנאפות איתו באותה התבנית.

מתכון: עוף בתנור עם סויה ודבש

שוקיים בבירה (צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם)
עוף בתנור עם סויה ודבש. ציפוי שחום ומענג|צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם

עוף עם בטטה ומשמשים מיובשים

והנה מתכון של בני סיידא, שהבעיה היחידה איתו היא שהוא מהיר מדי (פדיחה, בכל זאת חג). כל האפייה נעשית בשקית קוקי, מה שאומר שכל שעליכם לעשות הוא לזרוק פנימה את כל המרכיבים, ולשקשק. כיף גדול.

מתכון: עוף עם בטטה ומשמשים מיובשים

כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש, אפויים בשקית (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
עוף עם בטטות ומשמשים. השקית עושה את כל העבודה|צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים

בעיראקית קוראים לו פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג', והוא מוגש בשמחות, בשבתות ובחגים. מנה פשוטה, אבל מאלה שעושות את העבודה בצורה הכי מהנה שיש.

מתכון: אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים (צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים)
עוף עם אורז אדום והפתעות. היישר מעיראק|צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים

והנה עוד רעיון לאורז עם עוף וחמוציות, תוספת ועיקרית באותו מתכון, הפעם בתיבול ערבי משגע של הל וציפורן. 

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

הנה רעיון נהדר למתלבטים הנצחיים בין עוף לבשר: מנה חגיגית של עוף במילוי עשיר של בשר, פטריות וצנוברים, שתמיד נותנים הרגשה חגיגית. 

>> למתכון: רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

והנה עוד כמה מתכוני עוף שכדאי להכיר:

>> צלי עוף דל קלוריות

>> שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים

>> שיפודי פרגית במרינדה מנצחת

>> עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

>> חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי

>> עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס של סמדי בומבה

בקר

צלי כתף פשוט מושלם של חן במטבח

בפסח האחרון הצלי הזה כיכב אצלנו בבית על השולחן, ומאז אנחנו מחכים לראש השנה בשביל להכין אותו שוב.

>> למתכון: צלי בקר לראש השנה

צלי כתף של חן במטבח (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
צלי כתף של חן במטבח|צילום: חן מזרחי, חן במטבח

פילה בקר מדומה

נראה ממש כמו הדבר האמיתי, אבל זול יותר מפילה ועם הטיפול הנכון - טעים לא פחות. אל דאגה, במתכון הזה תמצאו את כל ההסברים והדגשים שצריך כדי להגיע לכזאת תוצאה מרשימה.

>> למתכון: פילה מדומה עם יין וירקות שורש

פילה מדומה: המתכון הכי טוב שלי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פילה מדומה: המתכון הכי טוב שלי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סופריטו קציצות

מתכון של רותם ליברזון לסיר חגיגי מהמם עם צבע עמוק וניחוחות משגעים. שווה כל רגע מעל השמן.

>> למתכון: סופריטו קציצות

סיר סופריטו קציצות ותפוחי אדמה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סיר סופריטו קציצות ותפוחי אדמה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בשר עם חצילים ועגבניות

ועוד מתכון מעולה של חן מזרחי מהבלוג של "חן במטבח" האבוב עלינו כל כך, הפעם מהספר שלה. תבשיל בטעם גן עדן שמבוסס על השילוש הקדוש: בשר, עגבניות וחצילים.

>> למתכון: תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות (צילום: אסף מזרחי,
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות|צילום: אסף מזרחי, "שבת עם חן"

קציצות תוניסאיות

מתכון של שרי אנסקי, מהמתכונאיות האהובות עלינו בכל הזמנים, שמצטוות נהדר לקוסקוס אבל עובד מעולה גם בכל פורמט אחר.

>> למתכון: קציצות תוניסאיות

קציצות תוניסאיות  (צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר)
קציצות תוניסאיות |צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר

פשטידת רועים

המתכון הזה מיועד בעיקרון לפסח, אבל אנחנו לא רואים שום סיבה בעולם לא ליהנות ממנו (עד השמיים!) גם בראש השנה. צריכים עוד שכנוע? בחלק של תפוחי האדמה יש גם כרובית, וזה מדהים.

>> למתכון: פשטידת רועים

פשטידת רועים לפסח (צילום: דנה סימן טוב,  יח
פשטידת רועים לפסח|צילום: דנה סימן טוב, יח"צ

צלי בשר נמס בפה ב-10 דקות עבודה

תאמינו לנו, אם אנחנו מצפים מכם להכין לחג מנה עיקרית שלוקחת 10 דקות עבודה, זה רק כי אנחנו יודעים שברושם ובטעם היא מרגישה כאילו השקעתם בה חצי יום.

>> למתכון: צלי בשר נמס בפה

צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

סינייה בשר וחצילים

יש שילובים שהם כל כך מנט טו בי, שלא צריך לעשות כלום בשביל שיעבדו כמו שצריך, חוץ מלהכניס אותם ביחד לתבנית. למשל בשר-טחינה-חצילים.

>> למתכון: סינייה בשר וחצילים

סינייה בשר וחצילים, Belly Pro (צילום: @thebellypro)
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro|צילום: @thebellypro

חורשט סבזי של אבי ביטון

כמה כיף שהגיעו החגים, סוף סוף אפשר להכין חורשט טוב בלי להתחשב במזג האוויר.

>> למתכון: חורשט סבזי

צלי בקר רך רך רך עם פטריות

רק כשהכנו את הצלי הזה בעצמנו הבנו שכל מה שאומרים עליו נכון: הוא באמת הדבר הכי רך וענוג שאפשר לדמיין כשחושבים על בשר. והכל עם צלי כתף! הסוד? בשתי מילים: יונית צוקרמן.

>> למתכון: צלי בקר רך רך רך עם פטריות

>> מוזמנים להכיר גם את צלי האסאדו שהוא האהבה החדשה שלנו במטבח

צלי בקר עם פטריות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
כמה רך! הצלי של יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות בקר עם שעועית ירוקה

עוד אחד של יונית, שמצטרף לקציצות העוף המטריפות שלה מתחילת הכתבה. ותודה רבה לצהרוני ארצנו, שהרגילו כל כך יפה את הילדים שלנו לשעועית ירוקה.

>> למתכון: קציצות בקר עם שעועית ירוקה

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
חוזרים לקציצות של יונית|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

סינייה קבב וכרובית

אנחנו פשוט לא נרגעים מכמה שהמנה הזאת יפה. השילוב הנהדר של בשר, אורז וירק שאנחנו אוהבים בתבנית אחת הוא רק בונוס (והטחינה - בונוס שני).

>> למתכון: סינייה קבב וכרובית

סינייה של קבב, אורז וכרובית (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
חולים על המנה הזו. סינייה של קבבים וכרובית|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים

חובבי הצלי מוזמנים לשקול בחיוב את צלעות הבקר החתוכות לקוביות האלה, שמתבשלות ארוכות עם ערמונים ודלעת ומעלות ניחוחות שאי אפשר לעמוד בהם של ראס אל חנות.

>> למתכון: תבשיל בשר עם דלעת וערמונים

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
חובבי הראס אל חנות, זה בשבילכם|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

אסאדו עם טריק

אנחנו יודעים שארוחת החג היא לא זמן לקיצורי דרך, אבל כשאנחנו נתקלים באחד כל כך נוח, כיפי ויעיל, שעוד מניב תוצאה מצוינת - איך אנחנו יכולים להגיד לו לא?

>> למתכון: אסאדו עם טריק

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

כשמדברים על מנה בשרית, זו הראשונה שקופצת לנו לראש - כי יותר נתחים מזה בתוך אותו סיר עדיין לא יצא לנו לפגוש. הנתחים לא יקרים, התנור עושה את רוב העבודה, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר.

>> למתכון: תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תבשיל זנב, בשר ראש, עצמות ברך וסוכר עם קישואים |צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יכין קוסקוס, כי יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו טעים טעים, עם משמשים, דלעת, בטטה ואחלה תבלינים, שכבר חיכינו שיגיע החג שבו נוכל להכין אותו.

>> למתכון: טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת |צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פאי בשר

המנה הזו היא סוג של שפרד'ס פאי (פאי רועים), אבל בגרסה מושקעת ומרשימה פי מיליון. במקום בשר טחון יש כאן נתחים נתחים של צלעות (גם צוואר טוב, וגם אונטריב), שמבושלים עם יין וירקות ומקבלים כסות נעימה מאין כמוה של תפוחי אדמה.

>> למתכון: פאי בשר

פאי בשר ישראלי  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פאי בשר ישראלי |צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

צלי שייטל בשום ורוזמרין

חגי תשרי הם הזמן המושלם לחפש - וגם למצוא! - נתח בקר זול ומשתלם, שיכול להפוך תוך זמן קצר לרוסטביף נהדר ומנצח. במילה אחת - שייטל.

>> למתכון: צלי שייטל בשום ורוזמרין

>> והנה מדריך הרוסטביף שלנו

צלי שייטל בשום ורוזמרין (צילום: מועצת הבקר)
צילום: מועצת הבקר

ביף בורגיניון - צלי בקר הכי טעים שיש

חברים, זה ראש השנה, תפתחו אותה כמו שצריך עם צלי בקר ביין וירקות בסגנון צרפתי. מנה חגיגית, מרשימה, קלאסית והכי חשוב - סופר טעימה. קבלו מתכון מנצח של אורלי פלאי בורנשטיין, מהסוג שאי אפשר לפקשש. 

>> למתכון: ביף בורגיניון

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון) (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קלאסיקה לראש השנה. ביף בורגיניון|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שווארמה בקר ביתית

רגע, מה? שווארמה בשולחן החג? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל הי - הסוף ידוע מראש: היא תיחטף מהצלחת וכולם יבקשו מתכון וילקקו את האצבעות. אז כן, שווארמת בקר היא אחלה אופציה לארוחת החג. 

>> למתכון: שווארמה בקר ביתית

שווארמה בקר ביתית (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שווארמה בראש השנה? זו באמת חגיגה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שוק טלה על פיתה זעתר

מנה משגעת שמצריכה השקעה ומיועדת לאנשים חכמים שיודעים שראש השנה זאת ההזדמנות להפגיז. אין אחד שלא ייפול, אין אחת שלא תתעלף, ובצדק רב. מתכון של נוף עתמאנה איסמעיל. 

>> למתכון: שוק טלה על פיתה זעתר

שוק טלה על פיתה עם זעתר (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
למשקיענים שמבינים עניין. שוק טלה על פיתה זעתר|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל בקר בפטריות ויין בכיפת אורז

הלכתם על בקר? אנחנו הכי אתכם. הנה דרך לפתוח את השנה כמו שצריך: מנה שהיא גם חגיגית, גם מפנקת וגם עם אפקט "וואו" רציני. הניחו את כיפת האורז הלבנה הזאת במרכז השולחן, פרסו יפה ופשוט תהנו מהמחמאות. ואגב, לא מסובך בכלל להכין את זה. גם בעלי ידיים שמאליות יכולים לזכות בתהילה. 

>> למתכון תבשיל בקר ופטריות ביין אדום בכיפת אורז

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
חגיגי זה לא מילה. כיפת אורז מושלמת עם תבשיל מעולה בפנים|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מוסקה של חצילים ותמרים

איך הופכים מוסקה עשירה ונהדרת לחגיגית ממש? מוסיפים לה תמרים וצנוברים, וצוללים עם הכף לתוך שכבת רכות של בשר, תפוחי אדמה וחצילים. תדפיסו את המתכון בכמה עותקים כי אין אחד שלא יבקש אותו. 

>> למתכון: מוסקה של חצילים ותמרים

תבשיל בשר עם חומוס ותרד

מתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמעיל שמוכיח שהשלם שווה יותר מסך חלקיו. קראו לנו רגשניים - אבל זה בדיוק מה שאנחנו חושבים גם על ארוחת חג משפחתית. מי הבקר, מי התרד ומי החומוס - את זה נשאיר לכם להחליט, בכל מקרה אנחנו בוחרים בתפקיד הכוסברה המטוגנת. 

>> למתכון תבשיל בקר עם תרד וחומוס

תבשיל בשר עם חומוס ותרד  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
השלם שווה יותר. תבשיל חומוס, תרד ובקר|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

צלי אנטרקוט ביין

צלי מושלם שבמושלמים של אנטרקוט, שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. בואו לא נכביר במילים, פשוט תסתכלו בתמונה המצורפת.

מתכון: צלי אנטרקוט ביין

אנטרקוט ביין של אשר לוי (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צלי מושלם שבמושלמים|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל


אוסובוקו עם פטריות וכרשה

מי שלא טעם את האוסובוקו של נוף - כאילו לא טעם בשר נימוח מימיו. הסוד? חמש שעות בתנור, לא פחות, והמון פטריות וירקות שורש, בשביל הטעם. מגישים על פריקי ומתמוגגים מכל ביס.

מתכון: אוסבוקו עם פטריות וכרשה

אוסובוקו פטריות וכרישה בתנור לצד פריקי (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
אוסובוקו עם פטריות וכרשה. לוקח את הזמן שלו, אבל שווה|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

סלט קוסקוס עם קבב עסיסי

מנה קצת אחרת אבל מילה שלנו - היא הולכת להיות הלהיט בתקליט של החג הזה. קציצות עסיסיות בתיבול טוב שמוגשות בתוך סלט קוסקוס עם ירקות. אחלה מתכון של אבנר לסקין.

>> למתכון: סלט קוסקוס עם קבב

והנה עוד מתכון של אבנר לסקין לקציצות בקר בתיבול נהדר, כאלה שהולכות הכי טוב עם אורז ושכולם אוהבים.  

סלט קוסקוס וירקות קלויים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קבב בשולחן החג? תאמינו לנו, זה יהיה להיט|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פילה עגל בסרקופג

אל תיבהלו מהשם - מדובר בפילה משובח במעטפת לחם ביתית ומתובלת, מעין גרסה מקומית לביף וולינגטון (רק כשרה) שמגיעה משלמה עזרן. 

מתכון: פילה עגל בסרקופג

פילה עגל בסרקופג, שלמה עזרן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פילה עגל בסרקופג. הגרסה הים תיכונית לביף וולינגטון|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פילה בקר שלם עם ירקות

עוד מנת פילה, והפעם - כזאת שמוגשת שלמה לשולחן ושם נחתכת, עם ברוקולי ותפוחי אדמה. והשוס: מכינים אותה בחצי שעה בלבד. 

מתכון: פילה בקר שלם עם ירקות

תבשיל צוואר טלה

וזו מנת הבשר הכי טעימה שאנחנו זוכרים שטעמנו לאחרונה. מדובר בתבשיל ממטבחו של חיים כהן, לא פחות, שמבלה בתנור יותר מארבע שעות. למעט הבשר, המוצרים פשוטים וזמינים, ובכל זאת - מנה של פעם בחיים.

מתכון: תבשיל צוואר טלה

צוואר טלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צוואר טלה. מנה באמת מנצחת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

 צלי כתף בחרדל 

נמשיך במשהו ממש ממש פשוט, כדי שאף אחד לא יילחץ לנו. הצלי הנפלא הזה עושה את רוב העבודה בעצמו. אתם רק צריכים לעסות אותו בתבלינים ולתת לו לנוח לילה. משם הדרך לעיקרית משובחת כבר ממש קצרה. דיל טוב, לא?

מתכון: צלי בחרדל

ובאופן כללי: קניתם נתח טוב של כתף בקר? אתם בחצי הדרך להצלחה. הנה (כמעט) כל מה שתוכלו לעשות איתו

שפונדרה ברוטב ארטישוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שפונדרה ברוטב ארטישוק. המתכון המשפחתי של משפחת סויסה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שפונדרה ברוטב ארטישוק

המתכון הבא הוא מתכון הבית של ריקי סויסה ממאסטר שף, אותו היא קיבלה הישר מחמותה. הכי משפחתי והכי טעים.

מתכון: שפונדרה ברוטב ארטישוק 

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

הגרסה החגיגית של הממולאים - השף יוסי שטרית ממלא תחתיות ארטישוק בקציצות בשר מתובלות בצנוברים, פטרוזיליה, בהרט ובורגול, וברוטב פלפלים וגזרים.

מתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

קציצות בקר עם כרובית

ואלה כבר קציצות של אבי לוי, המנצח הגדול של עונה 2 של מאסטר שף, ששוחות ברוטב עגבניות חרפרף לצד פרחי כרובית מטוגנים. סמכו על אבי, זה טעים רצח.

מתכון: קציצות בקר עם כרובית

קציצות שופלר (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קציצות עם כרובית. מאבי לוי באהבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

צלי כתף ביין

למעשה מדובר פה בביף בורגיניון, אבל בגרסה שקל וכיף להכין בבית. היין ותפוחי האדמה כבר בפנים, והבישול הסבלני הוא סוד ההצלחה.

מתכון: צלי כתף ביין

תבשיל צלי לחמישה

צלי בקר כהלכתו עם מרכיבים קלאסיים. למי שרוצה להגיש על שולחן החג מנת בשר קלאסית ומסורתית.

מתכון: תבשיל צלי לחמישה

>> עוד 4 דרכים להכין צלי בקר

ועוד כמה מתכוני בשר:

>> סינטה מעושנת ביתית

>> קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות

>> צלי בקר ביין ועגבניות

>> צלי עם חרדל דיז'ון

>> תבשיל ירקות עם קציצות

קבב טלה

והנה עוד בשר טחון אחד, אבל בגרסה קצת אחרת. מכירים את הקבב המפורסם של דוחול ספאדי? אז זה לא מספיק להכיר, הגיע הזמן גם להכין אותו בבית.

מתכון: קבב טלה

>> ועוד בשר טחון: ממולאים בכל מיני צבעים

>> והנה ממולאים חמצמצים עם לימון פרסי

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

הווייסבראטן הוא נתח מאורך וחסר שומן הצמוד לירך. המתכון הזה של השף אבי שטייניץ מספק לנו מנה עסיסית של רצועות וייסבראטן על מצע ריזוטו, גריסי פנינה ושורשים לבנים, עם נגיעות מתוקות של רימונים וסילאן. מנה מרשימה במיוחד לכל ארוחה חגיגית.

מתכון: רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים
מנת רצועות וייסבראטן. נתח פחות מוכר, אך מוצלח מאוד

בשר ראש לראש השנה

בשר ראש, כל עוד לא מוותרים על הבישול הארוך שהוא כל כך אוהב, הוא אחד הנתחים הטעימים ואין מנה סמלית יותר לחג. מה שנקרא, שנהיה לראש.

>> למתכון:בשר ראש לראש השנה

תבשיל בשר ראש לראש השנה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל בשר ראש לראש השנה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

ומנות לא בשריות

קציצות דגים ברוטב אדום אש

שנייה לפני הסלמון, סיר קציצות דגים מהמם (טונה ונסיכת הנילוס). 

>> למתכון: קציצות דגים

קציצות דגים נסיכת הנילוס (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קציצות דגים נסיכת הנילוס|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלמון וכרישה בנייר אפייה

מכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע.

>> למתכון: סלמון וכרישה בנייר אפייה

סלמון צלוי עם כרישה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלמון צלוי עם כרישה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות זוקיני ועדשים כתומות

צמחוניות, טבעוניות, בריאות ונהדרות, ואם אין לכם זוקיני הן יעבדו מעולה גם עם כרובית.

>> למתכון: לביבות זוקיני ועדשים כתומות

לביבות זוקיני ועדשים כתומות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
לביבות זוקיני ועדשים כתומות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עלי פילו ממולאים ירקות

סיר צבעוני ויפה עם מעט שמן והמון טעם, וכולו צמחוני וטבעוני.

>> למתכון: עלי פילו ממולאים ירקות

מאפה ירקות - פאני דוד (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
מאפה ירקות - פאני דוד|צילום: פאני דוד, mako אוכל

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה

את החיבה שלנו לסינייה אנחנו לא מסתירים - להפך, אנחנו גאים בה מאוד! - וגם בגזרת הדגים יש לנו אחת שאנחנו אוהבים במיוחד. אין כאן בשר או עוף, אבל יש דג, חצילים וטחינה כך שתאמינו לנו שמדובר ב"מנה עם בשר" לכל דבר ועניין.

>> למתכון: סינייה בורי עם חצילים

>> והנה מתכון מהמם של נוף עתאמנה לסינייה דניס

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש

קציצות דגים הן מנה פחות כבדה מקציצות של עוף או בשר, לכן אנחנו מקבלים בחדווה את חומר הגלם שרעות עזר בחרה לשלב איתן - חומוס מבושל וכתוש, שניצב בין הקציצות גבעות גבעות. אהבנו. 

>> למתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

"רוסטביף" סלמון

רגע, ומי אמר שדג לא יכול להיות מנה עיקרית? כאן שי לי ליפא מטפלת בדג בדיוק כמו בנתח סינטה, והתוצאה? עדינה, עסיסית, טעימה ומקורית. מתאים למי שמחפש לצאת קצת מהמסגרת, ולעשות את זה ב(כמעט) כלום עבודה. 

>> למתכון: רוסטביף סלמון

רוסטביף סלמון (צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל)
כן, דג לעיקרית. תסמכו עלינו ולכו על זה|צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל

קציצות קינואה של רביבה וסיליה

מתכון של בית הקפה המיתולוגי, שאנחנו מוכנים לפגוש על שולחננו בכל יום שהוא - כן, גם בראש השנה.

>> למתכון: קציצות קינואה של רביבה וסיליה

קציצות קינואה, רביבה וסיליה (צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות)
קציצות קינואה, רביבה וסיליה|צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות

קציצות עדשים כתומות וקינואה

עוד קציצות, עוד קינואה, אבל הפעם העדשים הכתומות הן הכוכבות. פחות מתחברים לקינואה? תרגישו חופשי להחליף אותה בכל דגן אחר.  

>> למתכון: קציצות עדשים כתומות וקינואה

קציצות עדשים כתומות וקינואה (צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת)
קציצות עדשים כתומות וקינואה|צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

מכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וגם כי כמה אורז אפשר.

>> למתכון: סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק|צילום: אסף רונן, mako אוכל

תבשיל ירקות שורש טבעוני

בין אם אתם מארחים טבעונים בחג (יש בימים אלו מישהו שלא מארח טבעוני?) ובין אם סתם חסרה לכם מנה שווה על השולחן - המתכון הזה לירקות שורש ביין אדום בתוספת רצועות סויה בטעם בקר (לא חובה) הוא מענג ממש. תהיו בטוחים שגם אוכלי בשר יבקשו תוספת. 

>> למתכון: תבשיל ירקות שורש טבעוני

והנה עוד אפציה לקהל טבעוני או צמחוני - בולונז עדשים שגם אוכלי בשר ינשנשו בכיף.