אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת דבש ולוטוס של עדיקוש

נדירות העוגות שהן כל כך רכות שאפשר לראות את זה דרך התמונה. עוגת הדבש והלוטוס של עדיקוש היא כזאת, ויחד עם זה שהיא פרווה - היא לא משאירה לנו ברירה אלא להכין אותה לראש השנה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 15/09/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק ממתכת (או 3 חד"פ):

3 ביצים

שני שליש כוס שמן קנולה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

240 גרם (שני שליש כוס) דבש

375 גרם (2 כוסות ושלושת רבעי פחות כף) קמח

קורט מלח

כפית וחצי קינמון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

333 מ"ל (כוס ושליש) תה רותח

1 כף קפה נמס

150 גרם ממרח לוטוס מרוכך במיקרו

לציפוי:

150 גרם ממרח לוטוס מרוכך במיקרו

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-170 מעלות, סטטי (חום עליון-תחתון, לא טורבו).

2 מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר עד לאיחוד, מוסיפים את הדבש ומערבבים.

3 מוסיפים קמח, מלח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד מלא ללא גושים.

4 מוסיפים את התה הרותח והקפה הנמס ומערבבים.

5 מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.

6 מוזגים את הבלילה לתבניות משומנות* ואופים 30-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים (זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובה שלה).

7 מוציאים מהתנור ומצננים צינון מלא (חשוב!).

8 מחלצים את העוגות מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים מעל את ממרח הלוטוס המרוכך.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי

המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן

וכאן - קינוחים פרווה

* אם אופים בתבניות מתכת משמנים את התבניות היטב, מפדרים בקמח והופכים להוצאת הקמח המיותר.

** העוגה תישמר עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.