אוכל

ספינג' של דודה אורנה הכי אוורירי בעולם

מרקם אוורירי יותר מהספינג' של דודה אורנה תמצאו כנראה רק בעננים. הסוד: קיפול של הבצק ולא פחות משלוש התפחות של שעה כל אחת. היתרון: אפילו לא צריך מיקסר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 23/12/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-30 יחידות ספינג':

1 קילו קמח

כף וחצי שמרים

כף מלח

כף סוכר

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

כף ערק

3 כפות שמן

5 כוסות מים

לטיגון והגשה:

שמן לטיגון

סוכר

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר לקערה ומערבבים בעזרת כפות הידיים במעין תנועות קיפול, שמכניסות לבצק אוויר (ראו בסרטון). ממשיכים עד לקבלת בצק אחיד ויחסית דליל.

מתכונים לחנוכה

מתכונים לסופגניות

2 מתפיחים כשעה, ומערבבים שוב בעוצמה באותו אופן כדי להכניס לבצק עוד אוויר. מתפיחים שעה וחוזרים על הפעולה, וכך פעם נוספת (בסך הכל שלוש התפחות).

3 מחממים שמן בסיר.

4 מרטיבים את הידיים ותולשים חתיכת בצק. יוצרים חור במרכז ומכניסים בזהירות לשמן החם.

5 מטגנים כשתי דקות מכל צד, מוציאים וטובלים בסוכר.

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

ספינג' מפוצץ באוויר (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ספינג' מפוצץ באוויר|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!