ספינג' של דודה אורנה הכי אוורירי בעולם
מרקם אוורירי יותר מהספינג' של דודה אורנה תמצאו כנראה רק בעננים. הסוד: קיפול של הבצק ולא פחות משלוש התפחות של שעה כל אחת. היתרון: אפילו לא צריך מיקסר
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 23/12/24
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכ-30 יחידות ספינג':
1 קילו קמח
כף וחצי שמרים
כף מלח
כף סוכר
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
כף ערק
3 כפות שמן
5 כוסות מים
לטיגון והגשה:
שמן לטיגון
סוכר
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר לקערה ומערבבים בעזרת כפות הידיים במעין תנועות קיפול, שמכניסות לבצק אוויר (ראו בסרטון). ממשיכים עד לקבלת בצק אחיד ויחסית דליל.
2 מתפיחים כשעה, ומערבבים שוב בעוצמה באותו אופן כדי להכניס לבצק עוד אוויר. מתפיחים שעה וחוזרים על הפעולה, וכך פעם נוספת (בסך הכל שלוש התפחות).
3 מחממים שמן בסיר.
4 מרטיבים את הידיים ותולשים חתיכת בצק. יוצרים חור במרכז ומכניסים בזהירות לשמן החם.
5 מטגנים כשתי דקות מכל צד, מוציאים וטובלים בסוכר.
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!