אוכל

סופגניות משני מרכיבים

מחפשים לדפוק את המערכת? שמעו את זה: כדי להכין סופגניות בבית כל מה שאתם צריכים זה מעדן חלב וקמח. מערבבים אותם יחד, זורקים חתיכות לשמן החם ויש לכם סופגניות מתוקות וטעימות במינימום של המינימום של עבודה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 26/12/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10-15 סופגניות קטנות:

1 מעדן של יוגורט ופצפוצי שוקולד (כל סוג שבא לכם)

3-4 כפות קמח תופח (או קמח לבן עם חצי כפית אבקת אפייה)

1 ליטר שמן לטיגון

להגשה:

חפיסת שוקולד חלב

אבקת סוכר

פצפוצי שוקולד (שמגיעים עם המעדן)

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם שמן עמוק.

מתכונים לחנוכה

מתכונים לסופגניות

2 מערבבים את הקמח התופח והיוגורט עד למרקם יחסית חלק ומעט נוזלי (אם אתם מרגישים שחסרים נוזלים הוסיפו 2 כפות חלב).

3 כשהשמן חם (160 מעלות, למי שיש לו מדחום), מורידים פנימה חתיכות מהבלילה בעזרת שתי כפות.

4 כשהסופגניות מזהיבות הופכים אותן בזהירות בתוך השמן. אם הן נדבקות לתחתית מזיזים אותן בעדינות בעזרת כף ועוזרים להן לעלות למעלה.

5 מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר.

6 ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל, טובלים את הסופגניות בשוקולד ואז בפצפוצים של המעדן.

סופגניות משני מרכיבים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סופגניות משני מרכיבים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!