המתכון היחיד שתצטרכו לסופגניות
לא משנה אם אתם מאנשי הסופגניות עם הריבה ואבקת הסוכר או מאלה שמעדיפים את המילויים המשוכללים יותר - הבצק של הסופגנייה הוא החלק הכי חשוב, והוא צריך להיות מושלם. ובשביל בצק מושלם אתם צריכים את המתכון הזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (כ-24 סופגניות):
50 גרם (שקית אחת או 2 קוביות) שמרים טריים
3 כפות (36 גרם) סוכר לבן
400 מ"ל (כוס ושני שליש) חלב פושר-חמים
2 ביצים L
50 מ"ל (רבע כוס) שמן
כפית מחית (או תמצית) וניל
800 גרם (5 כוסות ושלושה רבעים) קמח לחם
חצי כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
תוספות:
ריבה (או כל מילוי שאוהבים)
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 שמים את השמרים בקערת המיקסר, מוזגים עליהם את החלב החמים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וממתינים 2-3 דקות.
2 מוסיפים ביצים, שמן, מחית וניל וקמח ולשים 12 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
3 מעבירים את הבצק לקערה ומניחים להכפלת הנפח (כשעה, תלוי בטמפרטורת החדר).
4 מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לחלקים של 60 גרם כל אחד.
5 מכדררים כל חלק בצק לכדור עגול וחלק (ראו בסרטון) ומניחים על ריבוע קטן של נייר אפייה.
6 מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
7 מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 165-168 מעלות ולא יותר (ממליצה להשתמש במד חום לטיגון).
8 מטגנים את הסופגניות עד הזהבה, כמה בכל פעם, הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לרשת וממשיכים לנגלה הבאה (אפשר להכניס את הסופגנייה עם נייר האפייה, ואז לדוג אותו החוצה).
9 ממלאים במה שאוהבים (ריבה ואבקת סוכר זה הכי טעים שיש) ומגישים.
** בתמונות: ציפוי סופגניות קנוי עם שוקולד מגורר, עוגיות אוראו מפוררות, סוכריות צבעוניות ופטל מיובש.
בתיאבון!