אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

המתכון היחיד שתצטרכו לסופגניות

לא משנה אם אתם מאנשי הסופגניות עם הריבה ואבקת הסוכר או מאלה שמעדיפים את המילויים המשוכללים יותר - הבצק של הסופגנייה הוא החלק הכי חשוב, והוא צריך להיות מושלם. ובשביל בצק מושלם אתם צריכים את המתכון הזה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 22/12/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כ-24 סופגניות):

50 גרם (שקית אחת או 2 קוביות) שמרים טריים

3 כפות (36 גרם) סוכר לבן

400 מ"ל (כוס ושני שליש) חלב פושר-חמים

2 ביצים L

50 מ"ל (רבע כוס) שמן

כפית מחית (או תמצית) וניל

800 גרם (5 כוסות ושלושה רבעים) קמח לחם

חצי כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

תוספות:

ריבה (או כל מילוי שאוהבים)

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מתכונים לחנוכה

1 שמים את השמרים בקערת המיקסר, מוזגים עליהם את החלב החמים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וממתינים 2-3 דקות.

2 מוסיפים ביצים, שמן, מחית וניל וקמח ולשים 12 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.

3 מעבירים את הבצק לקערה ומניחים להכפלת הנפח (כשעה, תלוי בטמפרטורת החדר).

4 מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לחלקים של 60 גרם כל אחד.

סופגניות (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
אפשר גם כאלה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
סופגניות של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
או כאלה!|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

5 מכדררים כל חלק בצק לכדור עגול וחלק (ראו בסרטון) ומניחים על ריבוע קטן של נייר אפייה.

6 מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

7 מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 165-168 מעלות ולא יותר (ממליצה להשתמש במד חום לטיגון).

8 מטגנים את הסופגניות עד הזהבה, כמה בכל פעם, הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לרשת וממשיכים לנגלה הבאה (אפשר להכניס את הסופגנייה עם נייר האפייה, ואז לדוג אותו החוצה).

9 ממלאים במה שאוהבים (ריבה ואבקת סוכר זה הכי טעים שיש) ומגישים.

לעוד מתכונים מצוינים של חנושה

** בתמונות: ציפוי סופגניות קנוי עם שוקולד מגורר, עוגיות אוראו מפוררות, סוכריות צבעוניות ופטל מיובש.

עוד מתכונים לסופגניות

בתיאבון!