אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

המבורגר ביתי

לא חייבים להיות שפים בשביל המבורגר טעים ומושקע. בואו ללמוד איך מכינים המבורגר מדהים מבלי לצאת מהבית. המתכון של אינה

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 23/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 לחמניות קטנות להמבורגר

800 גרם בשר טחון

8 פטריות פורטבלו קצוצות דק

2 כפות מיונז קל

2 כפות קטשופ

כפית חרדל

2 עגבניות גדולות חתוכות לעיגולים הכי דקים שאפשר

1 בצל סגול גדול חתוך לעיגולים דקיקים

1 בצל לבן קצוץ

4 עלי חסה (מהלב) קצוצים דק לרוחב

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

5 תפוחי אדמה חתוכים לירחים

ראש שום שלם

ענף רוזמרין

 

אופן ההכנה:

1 מטגנים פטריות פורטבלו בשמן זית עד לריכוך ומסננים.

2 מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור ובשתי כפות שמן זית.

3 מוסיפים את הבצלים והפטריות מערבבים בעדינות ויוצרים קציצות שטוחות ומקררים כחצי שעה.

4 מניחים תפוחי אדמה וראש שום על תבנית, מתבלים בשמן זית, רוזמרין, מלח ופלפל. מעסים את כל המרכיבים יחד, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

5 משמנים היטב מחבת גריל וצולים את ההמבורגרים היטב משני הצדדים (3-4) דקות מכל צד.

6 בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את המיונז, קטשופ והחרדל (סוג של אלף איים).

7 חותכים את הירקות להגשת ההמבורגר.

8 לקראת סוף הצלייה של הקציצות, צורבים את הלחמניות (על הצד הפנימי) כחצי דקה.

9 לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מוציאים את רדיד האלומיניום וצורבים אותם בתנור עד שהופכים למעט קריספים.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע