המבורגר ביתי
לא חייבים להיות שפים בשביל המבורגר טעים ומושקע. בואו ללמוד איך מכינים המבורגר מדהים מבלי לצאת מהבית. המתכון של אינה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 לחמניות קטנות להמבורגר
800 גרם בשר טחון
8 פטריות פורטבלו קצוצות דק
2 כפות מיונז קל
2 כפות קטשופ
כפית חרדל
2 עגבניות גדולות חתוכות לעיגולים הכי דקים שאפשר
1 בצל סגול גדול חתוך לעיגולים דקיקים
1 בצל לבן קצוץ
4 עלי חסה (מהלב) קצוצים דק לרוחב
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
5 תפוחי אדמה חתוכים לירחים
ראש שום שלם
ענף רוזמרין
אופן ההכנה:
1 מטגנים פטריות פורטבלו בשמן זית עד לריכוך ומסננים.
2 מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור ובשתי כפות שמן זית.
3 מוסיפים את הבצלים והפטריות מערבבים בעדינות ויוצרים קציצות שטוחות ומקררים כחצי שעה.
4 מניחים תפוחי אדמה וראש שום על תבנית, מתבלים בשמן זית, רוזמרין, מלח ופלפל. מעסים את כל המרכיבים יחד, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
5 משמנים היטב מחבת גריל וצולים את ההמבורגרים היטב משני הצדדים (3-4) דקות מכל צד.
6 בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את המיונז, קטשופ והחרדל (סוג של אלף איים).
7 חותכים את הירקות להגשת ההמבורגר.
8 לקראת סוף הצלייה של הקציצות, צורבים את הלחמניות (על הצד הפנימי) כחצי דקה.
9 לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מוציאים את רדיד האלומיניום וצורבים אותם בתנור עד שהופכים למעט קריספים.