קלצונה קמח מלא במילוי חזה אווז, תרד ופטריות
איציק הראל נותן פרשנות טעימה להפליא למאפה האיטלקי המפורסם. מקבלים בצק פריך ומלא בכל טוב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 ורבע כוסות מים
1 כפית מלח
2 כפות חמאה מומסת
1.5 כפות סוכר לבן
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
רכיבי המלית:
200 גרם חזה אווז מעושן קצוץ
100 גרם פטריות פורטבלו
100 גרם פטריות יער
100 גרם פטריות שיטאקי
100 גרם שמפניון
2 בצל קצוץ
4 עגבניות חתוכות דק
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי תרד
ביצה טרופה
4 שיני שום
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1 מפעילים מיקסר עם וו הלישה, מערבבים קמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים את המים (אל תוסיפו הכל, אולי לא נצטרך את כל הכמות), לשים כדקה, מוסיפים מלח, חמאה ושמן זית וממשיכים ללוש במיקסר עוד 5 דק' לפחות עד שהבצק נפרד מהדפנות ונעים למגע.
2 מכסים ומתפיחים כשעה.
ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד לאידוי מלא.
2 במחבת נפרד מטגנים את חזה האווז הקצוץ. מוסיפים את התרד לאידוי עד לאיבוד כל הנוזלים.
3 מכינים רוטב עגבניות מהעגבניות, שום, בצל, ובזיליקום עד לצמצום הנוזלים.
4 יש לקמח את משטח העבודה. קורצים בבצק עיגול, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים את כל רכיבי המלית, סוגרים בבצק, מורחים ביצה ומכניסים לתנור (180 מעלות) עד להשחמה.