אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

מרק פטריות

מרק פטריות מרהיב ועשיר שיעשה ניחוחות מופלאים בבית. המתכון של אביבה פיבקו

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 06/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חופן פטריות יער קצוצות גס

חופן פטריות שיטאקי טריות קצוצות גס

2 חבילות פטריות שמפניון קצוצות גס

חופן פטריות פורטבלו קצוצות גס

חופן פטריות פורצ'יני יבשות שהושרו במים רותחים 20 דק' (לשמור את הנוזל שבו הושרו הפטריות)

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות דקות

2 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

חופן פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור גס

3 כפות שמן זית

שמן כמהין

מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב מטגנים בשמן זית את הבצלים והגזר, כשמזהיב, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני המיובשות (לאחר שהשרנו אותם) לטיגון קצרצר.

2 מוסיפים את כל הפטריות ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהפטריות מצטמצמות.

3 מוסיפים את הנוזל ששרו בו הפטריות היבשות, מים רותחים עד לגובה הסיר, תפוחי אדמה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ– 30 דקות עד לריכוך הירקות. טועמים ומתקנים תיבול.

4 קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים למרק. ניתן לבזוק טיפת שמן כמהין.