אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

פסטה עם פילה סלמון טרי ותרד

סלמון ופסטה זה שילוב מעולה שלא תוכלו לפספס איתו אבל בואו ללמוד איך לעשות את זה נכון. המתכון של אינה קראבצקי

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 06/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 נתחים של פילה סלמון טרי עם העור (200 גרם כל אחד)

חבילת פסטה ספגטי מקמח מלא (הכנה לפי הוראות היצרן)

חצי ק"ג עלי תרד טריים מנוקים מהגבעולים

3 שיני שום פרוסות

גרידה מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

חופן צלפים

חצי כוס עלי בזיליקום

8 עלי מרווה

חצי כוס שמן זית

כפית מלח אטלנטי

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1 עוטפים את הדג בשמן זית, מפזרים מעט מלח ומניחים עלי מרווה.

2 במחבת בינונית מחממים כמחצית מכמות שמן זית ומניחים את נתחי הדג על הצד של העור.

3 מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות, עד לדרגת עשייה מדיום.

4 בינתיים, במחבת גדולה מחממים את שארית שמן הזית ומקפיצים את השום, תרד וגרידת לימון כדקה.

5 מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מתבלים במלח ופלפל.

6 מוסיפים את הפסטה המוכנה (עם כמה כפות של המים בהן התבשלה).

7 מוציאים את הדגים, מורידים את העור (הוא יורד מאוד בקלות) ומפוררים בעדינות לחתיכות גדולות ושוות.

8 מוסיפים את הסלמון והבזיליקום. מתבלים בפלפל שחור, מתקנים מליחות אם צריך, מורידים מהאש ומגישים.