פסטה עם פילה סלמון טרי ותרד
סלמון ופסטה זה שילוב מעולה שלא תוכלו לפספס איתו אבל בואו ללמוד איך לעשות את זה נכון. המתכון של אינה קראבצקי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 נתחים של פילה סלמון טרי עם העור (200 גרם כל אחד)
חבילת פסטה ספגטי מקמח מלא (הכנה לפי הוראות היצרן)
חצי ק"ג עלי תרד טריים מנוקים מהגבעולים
3 שיני שום פרוסות
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
חופן צלפים
חצי כוס עלי בזיליקום
8 עלי מרווה
חצי כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 עוטפים את הדג בשמן זית, מפזרים מעט מלח ומניחים עלי מרווה.
2 במחבת בינונית מחממים כמחצית מכמות שמן זית ומניחים את נתחי הדג על הצד של העור.
3 מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות, עד לדרגת עשייה מדיום.
4 בינתיים, במחבת גדולה מחממים את שארית שמן הזית ומקפיצים את השום, תרד וגרידת לימון כדקה.
5 מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מתבלים במלח ופלפל.
6 מוסיפים את הפסטה המוכנה (עם כמה כפות של המים בהן התבשלה).
7 מוציאים את הדגים, מורידים את העור (הוא יורד מאוד בקלות) ומפוררים בעדינות לחתיכות גדולות ושוות.
8 מוסיפים את הסלמון והבזיליקום. מתבלים בפלפל שחור, מתקנים מליחות אם צריך, מורידים מהאש ומגישים.