לחם ממולא בשני טעמים
אין כמו אפייה ביתית, שעושה ניחוחות מופלאים בכל הבית. בואו ליהנות ממנת לחם עשירה שהיא ארוחה שלמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
מרכיבים לבצק
1 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3-4 כוסות מים
מרכיבים למילוי הראשון
1 גוש שומן כבש
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
3-4 גבעולי בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך ס"מ
1 כף אריסה
פלפל שחור גרוס
מלח
מרכיבים למילוי השני
2 גמבות חתוכות לרצועות
חציל חתוך לרצועות
בצל חתוך לרצועות
פלפל חריף חתוך לרצועות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף שום כתוש
אריסה
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1 שופכים לקערה את הסוכר, השמרים, המלח והמים ומערבבים עד המסת כל המרכיבים.
2 מוסיפים את הקמח לתוך הנוזלים ולשים עד שמגיעים למרקם שאינו דביק.
3 מוסיפים את השמן, מערבבים, ומכסים את הקערה. מתפיחים עד להכפלת הבצק.
אופן הכנת המילוי הראשון:
1 מערבבים את הגמבה, הפלפל החריף והבצל הירוק בקערה עם האריסה, מעט פלפל לבן ומלח. מניחים נייר אפייה על התבנית ומשמנים.
2 משמנים גם את משטח העבודה, מרדדים כדור מהבצק ביד לצורת עיגול ומניחים במרכז את התערובת. מגרדים את שומן הכבש (רצוי כשהוא קפוא) בפומפייה על התערובת ומתחילים לסגור את הבצק כמו שסוגרים שקית - מכווצים ושמים על התבנית כשהחלק הסגור כלפי מטה. מניחים בצד ל-5-7 דקות.
3 בעזרת כף היד משטחים את הבצק הממולא, ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומיד הופכים את הלחם, כדי לתת לנוזלים לחלחל גם לחלקו העליון.
אופן הכנת המילוי השני:
1 מטגנים את הירקות קלות עד לריכוך, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה, שום כתוש, אריסה ותבלינים ומערבבים טוב.
2 לוקחים חצי מהבצק, מרדדים עם היד, שמים מעט שמן על נייר אפייה, ממלאים את הבצק עם המילוי, סוגרים כמו שסוגרים שקית, את חלק הסגירה שמים למטה על נייר אפייה ונותנים לכדור הממולא לנוח 5-7 דקות.
3 ביד משומנת משטחים את הלחם הממולא, אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-45 דקות עד קבלת צבע זהוב.