אוכל

פוקצ'ת דג סול

ישר מאיטליה, על מצע פטריות וגבינות נמסות

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 27/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לדג

דג סול

מרינדה של שום ביצה ותימין

פרורי לחם

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל

אגוז מוסקט

כף קמח

לסלט

4 חבילות מיקס פטריות טריות

5 ענפי תימין מופרדים מהגבעול

1 ראש שום מופרד לשיניים בודדות, אפוי למחצה במעט שמן זית (יש להשאיר את הקליפה על השיניים)

1 כפית מלח ים אטלנטי

1/2 פלפל שחור גרוס גס

1/3 כוס שמן זית

½ כיכר גבינת ברי (בערך 150 גרם) בצועה לפיסות גסות

½ כיכר גבינת קממבר (בערך 150 גרם) בצועה לפיסות גסות

2 כפות סויה

לפוקצ'ת תימין ופרמזן

1 קילו קמח מנופה במסננת דקה

65 גרם סוכר

15 גרם שמרים טריים

20 גרם מלח

5 ענפי תימין מופרדים מגבעול

50 גרם פרמזן משובח מגורר

620 מ"ל מים פושרים

30 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת הדג:

1 מערבבים את כל חומרי הציפוי: מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח.

2 מכניסים את הדג לתוך התערובת ולאחר מכן מטגנים במחבת עם שמן עמוק כ-3 דקות. לאחר הטיגון מוציאים את הדג ומניחים על גבי נייר סופג.

להכנת הפוקצ'ה:

1 מערבבים במיקסר קמח, סוכר ומלח. מפוררים את השמרים פנימה, מוסיפים את התימין וגבינת הפרמזן, ותוך ערבול איטי מוסיפים בהדרגה את השמן ואז את המים.

2 מערבלים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש (כ-10 דקות). מסיימים את הלישה באופן ידני. יוצרים כדור אחיד, מניחים בקערה ומורחים אותו במעט שמן זית. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 150 גרם בערך. מגלגלים לכדורים אחיד ומניחים על תבנית משומנת היטב להתפחה של 30 דקות נוספות.

4 משטיחים כל כדור למעין צלחת עגולה מעבירים למגש אפיה.

5 מערבבים בקערה את הפטריות עם השמן, התימין, שיני השום ושאר התבלינים. מסדרים את התערובת על כל פוקצ'ה לא אפויה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד חצי הזהבה.

6 מניחים מהגבינות בנדיבות על הפטריות וממשיכים לאפות עד הזהבה מלאה.

אופן ההגשה: במרכז הצלחת מניחים מעט מהסלט ומעל את הדג ומגישים.