ידוע שאוכל טעים, שף מיומן, חדשנות עיצובית ואווירה טובה הם גורמים חשובים ביצירת מסעדה מוצלחת ואטרקטיבית. אבל מה קורה כשבעל המסעדה מחליט להפוך את המקום שלו לאטרקציה יוצאת דופן, כזו שתעורר את חמשת החושים, תסעיר את הסועד ותגרום לו לרצות להישאר בה הרבה אחרי שהוא גמר את הקינוח? בעלי מסעדות ושפים מכל רחבי העולם פונים לאדריכלים ולמעצבים הטובים ביותר, ומבקשים מהם להיות חלק מהמסע הקולינרי יוצא הדופן שלהם. לקראת שבוע האוכל של קשת והעונה הרביעית של מאסטר שף, ליקטנו מרחבי הרשת את המסעדות בעיצובים המטורפים בעולם.
מאהל בסטייל: מסעדת סרפנטיין, לונדון
את השיטוט שלנו ברחבי העולם, נתחיל בגלריית סרפנטיין בלונדון, שהצליחה לגנוב את ההצגה של השנה (2013) בעולם העיצוב והאדריכלות, עם פתיחת מסעדת סרפנטיין במבנה יוצא הדופן אותו תכננה האדריכלית זאהה חדיד, הממשיך את המבנה הנאו מודרניסטי של הגלריה הידועה.
גלריית סרפנטיין בגני קנסינגטון, ממוקמת במרכז לונדון ומציגה בעיקר תערוכות של אמנות מודרנית ואמנות עכשווית. מבנה הקפיטריה גדל באופן אורגני מהלבנים המקוריות של קומת הגלרייה על ידי גג פלדה פנימי מרשים בגודל 600 מ"ר, הנושק לקרקע בשלוש נקודות שונות. אז אם חשבנו עד היום שמאהל נועד כדי שנוכל לשבת בו ולאכול פיתות של בדואים, זאהה חדיד הצליחה ללא ספק להמציא את המושג הזה מחדש. גג המבנה מורם על ידי יציקה של פיבר גלאס ייחודי. הזוויות המאורכות הנושקות לקרקע וצורת הקיפול של מישורים שטוחים מעניקים אשליה של מוצקות ויוצרים באותה עת מגוון רחב של חללים פנימיים.
בתוך המבנה בוקעת תאורה פנימית מתוך חמישה עמודי הפלדה התומכים בגג וקירות הזכוכית חושפים תאורת יום, ונוף ירוק של הגנים. שולחנות הסועדים מפוזרים בתוך החלל ומכל זווית, מקבל המבנה נראות מפתיעה וחדשה. ואיך אפשר להפוך מבנה של מסעדה ליצירת אמנות, מבלי לשלב בה מנות מעוררות תאבון ויצירתיות לא פחות? על מנות האוכל האומנותיות במסעדת סרפנטיין מנצח השף אוליבר לנג. לנג, המושפע בעיקר מהמטבח היפני, מכין ויוצר את כל המנות במטבח הפתוח והחשוף לכל בחלל המבנה. צלחות ההגשה נראות כאילו נוצרו מתוך המעטפת החיצונית של מבנה המסעדה והמנות משתלבות בהן כיצירת אמנות. אם בא לכם להתענג על המנות הייחודיות, אתם מוזמנים לעיין בתפריט המסעדה.
כתובת: גני קנסינגטון, הייד פארק, מרכז לונדון, לאתר המסעדה.
לאכול באקווריום: מסעדת Ithaa, האיים המלדיביים
את המסע הקולינרי נמשיך במאלדיביים במלון "Hilton Maldives Resort and Spa" ונרד כחמישה מטרים מתחת למפלס הים, שם תחכה לנו המסעדה התת ימית שתעניק לנו נוף ב-270 מעלות, של ים ודגים. המסעדה, שהוקמה ב-2005, עוצבה על ידי המעצבים הניו זילנדים M.J. Murphy Ltd וכדי להיכנס אליה, יורדים המבקרים חמש קומות במדרגות ספירליות, עד שנכנסים למבנה בעל גג מעוגל הנראה כמנהרה - המוגדר כ"האקווריום הגדול ביותר בעולם". השולחנות מסודרים בשתי שורות ארוכות והאבזור פשוט ומינימליסטי, כדי לשמור את ההצגה האמתית למנות המשעשעות.
המסעדה הייחודית הפכה למוקד תיירותי ומגישה מגוון מנות ייחודיות בעיצובים משעשעים של מרכיבי יוקרה כמו קוויאר, כבד אווז וכמהין. סגנון האוכל, עליו אחראי השף איוב סלאמה, מגיע מהמטבח האירופי העכשווי וארוחה ממוצעת במסעדה עולה כ-320 דולר לאדם. קוד הלבוש בה הוא פורמלי בלבד והכניסה לילדים מותרת אך ורק בארוחת הצהריים. גולשי אתר הטיולים tripadvisor דירגו את המסעדה בשנת 2013 כמצוינת.
כתובת: מתחת לים של מלון קונרד, רשת הילטון, האיים המלדיבים, לאתר המסעדה.
רעבים עד השמיים: Dinner In The Sky
אם אתם אוהבים אתגרים ובא לכם לשנות אווירה ולהפוך את הארוחה לחוויה מרתקת, זה בדיוק מה שאתם צריכים - ארוחה בשמיים. הקונספט התחיל כשדייויד גיסלס, איש עסקים מבריסל, רצה להעניק ללקוח חשוב ארוחה בלתי נשכחת שתמחיש לו את חשיבותו עבורו והעניק לו ארוחה בשחקים. הארוחה הבלתי נשכחת הפכה בשנת 2004 לקונספט מבוקש בכ-40 מדינות ברחבי העולם וניתן לרחף איתה על ידי מנוף מיוחד המרקיע לגובה של כ-50 מטר מעל פני האדמה, וליהנות מעיצוב משתנה בצורה של נוף ערים שונות, יערות, כרמים ועוד וכמובן אוכל גורמה טעים.
עיצוב השולחנות והארוחות בתפריט משתנים תמיד בהתאם לקונספט האירוע, שמכיל עד כ-22 סועדים. הארוחה מיועדת בעיקר לארוחות לחברות שונות, ארוחות עסקים, אירועים, הצעות נישואין, ארוחות לסילבסטר ועוד, והעיצוב, תלוי בנוף. הסועדים קשורים לכסאות, הצוות נמצא במרכז ומגיש להם את הארוחות מעל הנוף המשתנה בהתאם לדרישת הלקוח. בכל מדינה, המסעדה המעופפת מעוצבת מעט שונה ובהתאם לאקלים, מתחת לסוכך הקבוע, קיימים גופי תאורה עדינים ולאחר שמתגברים על פחד הגבהים ומתרשמים מהנוף, מתחילים ליהנות גם מהארוחה.
בישראל מעניק הצוות המעופף שלושה סוגי תפריטים שונים של מאכלי גורמה: בין המאכלים אפשר ליהנות מטרטר ים ועשבי תיבול, רול כבד אווז, מרק גספצ'ו קר, רביולי במילוי קרם חצילים, פילה דניס עם פירה שורשים, נתח דג לוקוס ואגסים מבושלים ביין, או צלחת אישית של פסיפורים לקינוח.
כתובת: 40 יעדים שונים ברחבי העולם. לאתר המסעדה; dinner in the sky בישראל.
בית הקפה Espressamente Illy
בואו נצא להפסקת קפה בסאן פרנסיסקו המדהימה הישר לקפה אספרסמנטה אילי, שנפתח ממש לפני כחודש. בארה"ב, זהו הסניף העשירי של הרשת שעוצב בסגנון מודרני על ידי האדריכלית האיטלקית, לוקה טראזי, ומזמין את המבקרים בו, להתיישב על הכורסה, לשתות קפה ולהרגיש בבית.
חלון הראווה של בית הקפה השכונתי החדש, נראה כבוטיק קפה, בו מדגמנות מכונות אספרסו אדומות ומרשימות מצד אחד וספל ענקי של המותג בצידו השני. כשנכנסים פנימה, קשה לצאת. בבית הקפה ניתן למצוא 49 מקומות ישיבה במספר וריאציות - מגוון כורסאות גדולות ונוחות, בר בצורת L עם כריות נוחות המעניק הצצה חווייתית לאופן הכנת מגוון סוגי הקפה במקום, שולחנות לאורך הקיר עם כסאות נוחים ומרופדים, ופטיו חיצוני בחלקו האחורי, המיועד כמובן לימים חמימים ונעימים יותר. בנוסף, לצד פינות הישיבה, מצטרפים גופי תאורה בסגנון איטלקי מודרני, המעניקים אווירה ביתית וחמימה ושנדלייר פופ ארט מרכזי העשוי כולו מכוסות אספרסו.
בין לגימה ללגימה במגוון סגנונות הקפה המוצעים במקום, המבקרים מוזמנים לגלוש ב-wifi חופשי וללא עלות. צוות הבר מעביר שיעורי קפה למתעניינים, המבקשים ליהנות מאותו סוג קפה גם בבית. על הקיר מאחורי הבר, תלוי תפריט דיגיטלי המציע מגוון רב של סגנונות קפה, סנדוויצ'ים לארוחת הבוקר ולארוחת הצהריים.
כתובת: 2349 Market Street, שכונת castro, סאן פרנסיסקו, לאתר המסעדה.
בלי להוריד את המים: מסעדת מודרן טויילט, טיוואן
"אסלה מודרנית"? למה שמישהו יעלה בדעתו לעצב מסעדה באלמנטים של בית שימוש? באיזו תרבות, דת, מדינה או אופנה, מסעדה שכולה מבוססת על קונוטציה לישיבה בשירותים היא אטרקטיבית? באופן ביזארי לחלוטין (תרתי משמע) - זה עובד.
העיצוב של מסעדת "מודרן טויילט" שבטייוואן, כולל שלוש קומות בהן כל מגש, צלחת, כיסא ושולחן מבוססים על פריטים מקבילים מחדר השירותים. תכינו את עצמכם נפשית לשבת על כיסא דמוי אסלה, לנגב את הפה בעזרת מפיות בצורת נייר טואלט, ולשתות מכוסות המעוצבות בצורת משתנה ציבורית. ואיך האוכל? ובכן, הביקורות חצויות. יש להניח שצריך אוכל מעולה בשביל להוציא מהראש את האסוציאציות.
לא לילדים בלבד: ברבי קפה, טייוואן
הכירו את המסעדה הרשמית של הבובה האהובה והרזה יותר מדי, ברבי. מסעדת ברבי קפה שבטייוואן, מכילה ספות ורודות, שולחנות בצורת נעלי עקב, כיסאות עם חצאיות טוטו ואינספור פריטים בהשראת הבובה. בנוסף להמבורגר וסלט, תוכלו גם לקנות במסעדה בובות ברבי. יחד עם המסעדה הזאת ומסעדת השירותים, טיוואן זוכה בפרס "הארץ עם המסעדות הביזאריות ביותר בעולם".
משא אחר: מסעדות גורמה על גלגלים
עיצוב גורמה: המסעדות הכי יפות בעולם