שותים ומשחקים באינגה בר1. סלט ים תיכוני עם קונפי דג
החומרים: 150 גרם פילה של דג ים שמן זית 4 ביצים 4 לבבות חסה עלי סלרי צעירים מאוד מ-3 צרורות קילו תפוחי אדמה מבושלים 1 בצל סגול 3 עגבניות 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים צלפים 200 גרם שעועית ירוקה חלוטה לימון מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה: 1. מבשלים כ-10 דקות את נתח הדג בתוך סיר עם שמן זית, בטמפרטורה שלא עולה על 50 מעלות. מוציאים את הנתח בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד. 2. מבשלים את הביצים בסיר. מביאים לרתיחה ומוציאים לאחר 3 דקות בדיוק. מקררים וקולפים. 3. מסדרים בקערה רחבה לבבות חסה ועלי סלרי צעירים. 4. פורסים תפוחי אדמה, בצל ועגבניות, ומוסיפים זיתים, צלפים, שעועית ומעט מיץ לימון. 5. פורסים את הביצים ומניחים מעל הירקות. 6. פורסים בעדינות את נתח הדג ומניחים מעל הסלט. 7. מתבלים בשמן זית ומלח ומגישים עם לחם טוב.
החומרים: 4 נתחי פילה לרוטב קארי ירוק: שמן קנולה שורש ג'ינג'ר קצוץ ראש שום קצוץ 300 מ"ל חלב קוקוס 3 חצילים חתוכים לקוביות צרור כוסברה צרור בזיליקום קפיר ליים
אופן ההכנה: 1. סוגרים את הסטייקים במחבת. 2. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן קנולה, מוסיפים ג'ינג'ר, שום, חלב קוקוס וקצת מים ומביאים לרתיחה. 3. מוסיפים קוביות חצילים, כוסברה, בזיליקום וקפיר ליים ומבשלים כרבע שעה, עד שהרוטב מסמיך. 4. מכניסים את הסטייקים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. סטייק בדרגת מדיום ייקח כ-10 דקות. מגישים מיד.
החומרים: 150 גרם אגוזי פקאן קלופים 300 גרם חמאה 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות חצי כוס סוכר 7 ביצים 3 כפות קוניאק חצי כפית קקאו 2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. קוצצים גס את אגוזי הפקאן. 3. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים. 4. מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם, מוסיפים אליהם כ-5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים. 5. מורחים את העיסה בתחתית התבנית, אופים 5 דקות, מוציאים ומצננים. 6. יוצקים את השוקולד לתבנית ומאחסנים במקרר.
חומרים: לבצק: 2 כוסות קמח חצי כוס מים עם קרח חצי כף קארי כפית שטוחה של מלח 100 גרם חמאה
למלית: 2 בצלים שום קצוץ - כמה שאוהבים ג'ינג'ר קצוץ כרוב מגורד גזר מגורד קישוא מגורד ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים למלית מתבלים בקארי ומלח
אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המים עם החמאה, עד להיווצרות פירורים קטנים. 2. מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וצהבהב. 3. נותנים לבצק לנוח לפחות חצי שעה. 4. מרדדים את הבצק לעובי דק ומסמנים עיגולים בקוטר של 10-15 ס"מ. 5. מערבבים את חומרי המלית (אפשר להוסיף על ירק שאוהבים). 6. שמים את המלית במרכז העיגול, מורחים ביצה בדפנות וסוגרים. מורחים מעט ביצה מלמעלה ואופים בתנור בחום של 180-200 מעלות.