אוכל
תמונת AVI׃ mako

חצילים ממולאים סינטה מתובלת

מנה מלאה ועסיסית ברוטב עגבניות טריות פיקנטי

זהבה בן נעים | מאסטר שף | פורסם 10/08/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 חצילים

שמן לטיגון

ביצה

1 בצל

שום (2 שיניים לפחות)

כוסברה

400 גרם בשר סינטה

1 עגבנייה

1 פלפל חריף אדום

שמן

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה בשמן

כורכום

אופן ההכנה:

להכנת הממולאים:

1 פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות.

2 מחממים מחבת עם מעט שמן.

3 טובלים את פרוסות החציל בחלבון הביצה (שמרו את החלמון, נזדקק לו בהמשך) ומטגנים. לאחר מכן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

4 קוצצים בצל, כוסברה, את בשר הסינטה וכותשים את השום.

5 את הבצל השום והכוסברה מטגנים על מחבת עם מעט שמן ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. כשהכול מתחיל להזהיב, מוסיפים את בשר הסינטה הקצוץ ומערבבים למשך 5 דקות.

6 מורידים מהגז, מוסיפים לתערובת את החלמון ומערבבים.

7 לוקחים את החציל המטוגן ואת התערובת עם הבשר, מניחים את התערובת על קצה החציל ומגלגלים (כמו סיגר).

לבישול:

8 בסיר שטוח מניחים עגבנייה קצוצה יחד עם שום כתוש ופלפל חריף אדום קצוץ.

9 מוסיפים שמן ואת כל התבלינים הדרושים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה.

10 מבשלים למשך חצי שעה כאשר הסיר סגור במכסה ומערבבים מדי פעם.

11 מניחים את החציל המגולגל בתוך הסיר של הרוטב ומבשלים לעוד כחצי שעה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):

אנרגיה801 קלוריות
חלבונים69 גרם
פחמימות48 גרם
שומנים38 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה