אוכל
צילום׃ Eldred Lim, Shutterstock

עוף צלוי ללא עצמות

המתכון הזה לעוף הוא סוג של פלא - יש בו בסך הכל שני מרכיבים והמונים ברשת נשבעים שהוא הכי טוב שיש. אז דאגנו שגם לכם יהיה את המתכון, וזה אולי העוף בתנור היחידי שתכינו מהיום והלאה

| mako אוכל | פורסם 08/02/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עוף שלם גדול (כ-2.5 ק"ג), ללא עצמות (בקשו מהקצב להוציא אותן עבורכם)

כפית מלח שולחן

אופן ההכנה:

1 ממליחים את העוף עם כפית מלח ומכניסים למקרר לשעה-3 שעות. מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני האפייה. 

2 מחממים תנור על גריל, מניחים את העוף, שהצד של העור מופנה כלפי מעלה, בתבנית בעלת שוליים גבוהים ומכניסים לתנור, במרחק 15 ס"מ מתחת לגריל. צולים כ-10 דקות, עד שהעור משחים ומתקשה. מעבירים לתכנית אפייה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים 25 דקות. 

3 מחלקים את העוף ל-4 מנות ומגישים. 

הכנתם? צלמו ותייגו אותנו באינסטגרם - mako_ochel_tov@

 

>> סלט חורף: עדשים שחורות, חצילים וטחינה יוגורט

>> והנה המתכון הכי מגניב שרץ ברשת - לחם דוריטוס