קינוח יוגורט עם שוקולד ובוטנים

כשהיינו ילדים היה רק יוגורט לבן (או, לפחות, זה מה שהיה אצלנו בבית). בהיותנו ילדות מפתח מנוסות – גם את היוגורט הזה הצלחנו, אחותי ואני, להפוך לקינוח מנצח – הוספנו, ערבבנו, ניסינו וטעמנו שלל תוספות, עד שהגענו למתכון המושלם – יוגורט שוקולד-בוטנים.

מה עושים? בשלב הראשון פותחים גביע יוגורט ואוכלים שתיים-שלוש כפיות ממנו, כדי לפתוח את התיאבון ולפנות מקום בגביע (אפשר כמובן גם להעביר הכל לקערה). אחר כך מוסיפים לגביע היוגורט כף גדושה של חמאת בוטנים ומערבבים היטב (צריך לערבב בצורה נמרצת, ועדיין – חמאת הבוטנים לא תיטמע לחלוטין ביוגורט. זה חלק מהעניין). ממיסים כמה קוביות שוקולד במיקרוגל ומערבבים לתוך היוגורט כפית או כפית וחצי של שוקולד מומס. הפעם מערבבים ערבוב קליל – שהיוגורט ייראה כמו עוגת שיש.

מוסיפים שברי שוקולד (אפשר "קליפות" שוקולד מגוררות גס על פומפייה) ואם יש אז גם שברי בוטנים מלוחים. וזהו. אלוהי.

ארטיק יוגורט פירות יער

בקיץ הכי כיף ארטיק. אז מרוקנים גביע יוגורט לקערה (אבל לא זורקים את הגביע עצמו!), מערבבים עם כף וחצי דבש או סילאן ועם חופן פירות יער – פטל, אוכמניות, תותים או מה שאוהבים. אם רוצים ארטיק עם חתיכות – התערובת מוכנה, אם רוצים ארטיק חלק – צריך לטחון אותה בבלנדר. ואפשר גם חצי חצי (לטחון, אבל לשמור כמה פירות שלמים בצד ולהוסיף אחר כך).

מחזירים את התערובת לגביע הריק, ומניחים בפריזר עם מקל או פשוט עם כפית פלסטיק. כשהארטיק מוכן מחלצים מהגביע (אם הוא לא משתחרר בקלות אפשר לחתוך את שולי הגביע ו"לקלף" אותו). זוללים.

ארטיק יוגורט (צילום: iuliia_n, Shutterstock)
ארטיק יוגורט. אפשר גם בלי לטחון|צילום: iuliia_n, Shutterstock

שייק בננה, יוגורט ודבש

שייקים על בסיס יוגורט הם בריאים יותר ועשירים יותר בטעם. החמיצות של היוגורט משתלבת נפלא עם פירות מתוקים ונותנת רעננות, ובואו נודה – בקיץ קצת רעננות זה כל מה שאנחנו מבקשים.

אז מה עושים? מכניסים לבלנדר (או לקערה עמוקה, אם עובדים עם בלנדר מוט) גביע יוגורט אחד, בננה בשלה אחת פרוסה, כף דבש או סילאן – וטוחנים ביחד לשייק חלק. אם לא מספיק מתוק לכם אפשר להוסיף דבש או סילאן לשייק המוכן.

עוד באוכל טוב:

שייק יוגורט בננה (צילום: bitt24, Shutterstock)
שייק יוגורט בננה. תוספת מרעננת ומבורכת|צילום: bitt24, Shutterstock

מוזלי משודרג

מוזלי - יוגורט עם גרנולה ופירות - תמיד נספר אצלנו כארוחת בוקר, אמנם כיפית ומפנקת, אבל עדיין – ארוחת בוקר ובהחלט לא קינוח. איך בכל זאת הופכים אותו ליותר מפנק? שמחים ששאלתם: הטריק הוא פשוט להחליף את הגרנולה בעוגיות גרנולה שבורות, שיהפכו את כל הסיפור למתוק יותר וקראנצ'י יותר, שני דברים חיוביים. את הפירות תוסיפו במידה ותחתכו קטן קטן – עדיף לבחור בפרי אחד או שניים, ובסוף – תתפרעו קצת עם התוספות: פקאנים מסוכרים ושערות חלבה, למשל, יעשו את העבודה.

מוזלי משודרג (צילום: Moravska, Shutterstock)
מוזלי משודרג. ממש לא סתם ארוחת בוקר|צילום: Moravska, Shutterstock

יוגורט קפוצ'ינו

מדובר על להיט קיצי לאוהבי קפה אמיתיים. אז מה עושים? קודם כל מכינים אספרסו קצר חזק ומתוק מאוד. נגיד – 2 כפיות סוכר גדושות למנת אספרסו. מקררים את האספרסו, וכשהוא קר (קר מקרר, לא טמפרטורת חדר) מוסיפים לגביע יוגורט ומערבבים היטב. אתם תמותו על זה.

יוגורט קפוצ'ינו (צילום: al1962, Shutterstock)
יוגורט קפוצ'ינו. לאוהבי הז'אנר|צילום: al1962, Shutterstock

יוגורט תפוזים

פינוק בריאות דל קלוריות וסופר טעים: ערבבו גביע יוגורט עם מיץ מתפוז אחד (בחורף) או שליש כוס מיץ תפוזים טבעי (בקיץ). הוסיפו סוכר וקינמון לפי הטעם וערבבו היטב. אם יש לכם תפוז אמיתי – אפשר להוסיף חתיכות פלחים מפולטים ולאכול כמו מרק קר. אם אין תפוז – יש לכם משקה מרענן מושלם.

>> מושיק רוט ודובדבני תפרו את יוון, ואתם זכיתם בסרטון מרתק ובסלט סלק אלוהי
>> וזה עוד כלום לעומת קיש התרד שחיכה להם בסלוניקי
>> עולם שלם של יוגורט מחכה לכם כאן