אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס מנצחים

המאפינס האלה הם כמו שמלה שחורה, מהסוג שמצליח לנצוץ בכל אירוע שלא יהיה. על הבסיס הזה אתם מוזמנים להוסיף פירות יער, שבבי מקופלת, נוטלה או כל מתוק אחר שעושה לכם את זה. ההצלחה מובטחת

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 23/04/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 220 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (12 מנות):

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

1 ביצה

1 כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

רבע כוס שמן

כפית של קליפת לימון או תפוז מגוררת (לא חובה)

תוספות:

נוטלה, פירות יער, שוקולד לבן, או כל מתוק אחר שתבחרו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס.

2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.

3 בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, החלב, הווניל, השמן וקליפת הלימון (או תפוז).

4 מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים כמה שפחות. חשוב להקפיד על ערבוב מינימלי, כאן טמון הסוד למאפינס רכים ועסיסיים.

5 יוצקים כף מהבלילה לכל אחד משקעי התבנית, מוסיפים את התוספת שבוחרים: כפית נוטלה, פירות יער ושוקולד לבן או צימוקים - וממשיכים עם כף נוספת, עד שממלאים כשלושת רבעי מהנפח.

6 אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים. נועצים קיסם במרכזם - הם הוא יוצא לח עם פירורים עליו, סימן שהמאפינס אפויים כהלכה.

המאפינס המנצחים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
המאפינס המנצחים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

>> לכל המתכונים הכי טובים