אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

בראוניז פקאן פרווה

מה אדם צריך בחיים חוץ מריבועי שוקולד פאדג'יים, נימוחים ונפלאים? שמן הקוקוס מחליף כאן את החמאה בכבוד ונותן מענה יפה לנמנעים ממוצרי חלב. טבעונים יכולים להחליף את הביצים בשתי בננות. בקיצור, כולם זוכים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 03/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 631 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מרובעת 20*20:

200 גרם שוקולד מריר

חצי כוס (100 גרם) שמן קוקוס

1 כוס (200 גרם) סוכר

קורט מלח

3 ביצים (או שתי בננות)

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

2 כפות קקאו

לקישוט:

חופן שוקולד צ'יפס

שבבים עבים של קוקוס קלוי

אגוזי פקאן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 ממיסים שוקולד עם שמן קוקוס, סוכר ומלח על בן מארי או במיקרו ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק ואחיד.

3 מצננים מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחת בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד להיטמעות.

4 מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה ואין גושים.

>> כל המתכונים לסוכות

5 יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הקישוט האהוב עליכם (חשוב לוודא ששולי נייר האפייה נשארו בחוץ כדי להבטיח שליפה נוחה).

6 אופים כ-20-22 דקות, רק עד שהתערובת מתייצבת יפה אבל המרקם עדיין רוטט במרכז.

7 מצננים ומעבירים למקפיא לשעה לצינון מוחלט לפני שחותכים לקוביות.

בראוניז על בסיס שמן קוקוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בראוניז על בסיס שמן קוקוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל