המתכון הכי טוב לסלט תפוחי אדמה
האם עצרתם פעם כדי לתהות עד כמה מיונז הוא באמת אלמנט נחוץ בסלט תפוחי אדמה? אנחנו עשינו את זה, ולתדהמתנו גילינו שסלט בלי מיונז ועם פפריקה הוא בכלל הרבה יותר טעים. מתכון
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לכל עדה יש סלט תפוחי אדמה. הכי מפורסם וקלאסי הוא הרוסי – עם מיונז, חמוצים גזר ואפונה. אבל אני הכי אוהבת את סלט תפוחי האדמה שסבתא שלי תמיד הכינה, ולכן אקרא לו בולגרי.
הכי חשוב: תפוחי אדמה טריים מזן משובח שמתאים לבישול, כדי שלא יתפוררו. את תפוחי האדמה מבשלים שלמים, עם הקליפה, כדי שלא יספגו הרבה נוזלים.
התיבול: הפפריקה חייבת להיות טרייה ואיכותית, כדי שהיא תשדרג את טעמם העדין של תפוחי האדמה. היא לא רק תצבע את תפוחי האדמה ויזואלית – הטעמים שלה ממש ייטמעו בהם.
הביצים: אפשר גם בלעדיהן, ואז הסלט טבעוני, אבל אם אתם מוסיפים אותן – שלא יהיו מבושלות מדי.
זיתים: רק שחורים אורגינל ולא מושחרים חלילה, שיש להם טעם נורא. החביבים עלי הם הקלמטה, אבל גם טזוס יתאימו.
בצל: מרכיב חובה בסלט הזה. אני משתמשת בירוק או סגול (או שניהם), אבל אתם מוזמנים לבחור את הבצל החביב עליכם. גם בצל לבן יעבוד פה טוב.
הכנה מראש: אפשרית ואפילו משביחה את הסלט, אבל חשוב לדעת שהוא טעים יותר בטמפרטורת החדר.
מרכיבים (4 מנות):
6 תפוחי אדמה על קליפתם
4 ביצים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
4 כפות זיתי קלמטה חצויים או קצוצים גס
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 כפות שמן זית
מיץ סחוט מחצי לימון
1 כפית גדושה פפריקה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה (על קליפתם) במים כ-40 דקות עד לריכוך, אבל בלי שיתרככו יותר מדי. מצננים ומקלפים. חותכים לקוביות ומעבירים לקערה.
2 מבשלים את הביצים במים רותחים 6 דקות בדיוק. מוציאים למים קרים לצינון, מקלפים, חותכים גס ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ואוכלים בטמפרטורת החדר (אם מכינים מראש, שווה להוציא מהמקרר לפני ההגשה).