אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס

בורגול אדום

הדרך הכי טעימה להכין בורגול היא על בסיס של סלסה טריפוליטאית, שלמרות פשטותה היא מחית תיבול מושלמת, מחית קסמים ממש. רוצים להפוך את הבורגול לארוחה מלאה? הוסיפו לו קטניות או חלבון

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako | פורסם 17/03/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בורגול – גרגירי חיטה שעברו תהליך של אידוי, ייבוש וגריסה בעובי משתנה, לפי הייעוד. קיים בורגול בעובי גס שמתאים, להכנת פילאף כמו המתכון הנוכחי, בינוני לסלטים ודק להכנת קובה. הדקים יכולים להסתפק בהשריה ואילו את הבורגול הגס מבשלים ממש כמו אורז או פתיתים.

 

הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. אני אוהבת לשלב אותו בתפריט המשפחתי שלנו במקום דגנים מעובדים.

 

מרכיבים (4 מנות):

כוס וחצי (350 גרם) בורגול גס

קצת פחות מ-2 כוסות מים רותחים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לסלסה:

כרבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים

1 כף גדושה פפריקה

כרבע כוס מים רותחים

2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסלסה: מחממים שמן זית בסיר קטן ועמוק ומטגנים את הבצל 5-6 דקות מעל להבה בינונית, עד שהוא מתרכך ורק מתחיל להזהיב.

2 מוסיפים פפריקה, מערבבים בכף עץ ומטגנים עד שהיא נפתחת בשמן וצובעת אותו באדום עז.

3 מוסיפים בזהירות רבע כוס מים רותחים ומערבבים ליצירת אמולסיה מהממת.

4 מפנים את מרכז הסיר ומוסיפים רסק עגבניות. מטגנים אותו תוך כדי ערבוב (להפגת החמיצות) ומבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה.

5 מוסיפים את הבורגול ומערבבים בכף עץ עד שהוא נצבע היטב. מוסיפים קצת פחות מ-2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהגרגירים תפוחים ורכים, כ-20 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים. 

בורגול אדום (צילום: נמרוד סונדרס)
בורגול אדום. הולך נהדר עם יוגורט, אבל גם עם תוספת בשרית|צילום: נמרוד סונדרס

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

>> לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא

** מומלץ להגיש עם יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול.

** שווה להכין כמות גדולה של הסלסה ולשמור במקרר. היא יכולה לשדרג תבשילי ירקות וביצים, מרקים וקדירות של בקר או עוף.