אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת גבינה עם ציפוי

מדמיינים עוגת גבינה קלאסית? אז לא, בואו תדמיינו מחדש: מדובר במעין עוגת גבינה בחושה, שמתאימה בדיוק בדיוק לקפה, ובכלל לחשק המתוק האגרסיבי של אחר הצהריים. ואגב, אפשר לשדרג אותה בקלות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 19/09/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

גם מי שלא אוהבים בדרך כלל עוגות גבינה יאהבו את עוגת הגבינה הזו. יש לה מרקם מיוחד, בדיוק בתפר שבין עוגה בחושה עסיסית לעוגת גבינה רכה. בעצם מדובר בעוגה נפלאה לקפה, שלתערובת שלה אפשר להוסיף מלית של פירות או אגוזים מתובלים קינמון וסוכר חום, ואפשר גם להכין ממנה יופי של עוגת שיש-שוקולד.

מרכיבים :

לעוגה:

3 ביצים מופרדות

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9%

120 מ"ל (חצי כוס) שמן

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 כף אבקת אפייה

לציפוי:

100 גרם שוקולד לבן או חלב

3 כפות חלב

1 כפית שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב (חשוב!) תבנית בקוטר 26 ס"מ.

2 מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר במיקסר עם בלון הקצפה עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה. מעבירים לקערה אחרת ובאותה קערה מקציפים חלמונים עם יתרת הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים גבינה ושמן, וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות להטמעתם (שימו לב להימנע מערבוב יתר).

3 מקפלים פנימה את קצף החלבונים, מערבבים ויוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, עד לשלושת רבעי מהנפח (אם נשארת תערובת ממלאים כלי קטן, לא ממלאים לגמרי).

>> כל המתכונים לראש השנה

4 אופים כ-40 דקות (העוגה מוכנה כאשר היא מתייצבת וחלקה העליון מזהיב).

5 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם חלב ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. שולפים את העוגה מהתבנית, מניחים בצלחת הגשה ויוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה.