אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מתכון מנצח לירקות בתנור

אין בית בישראל שלא מכינים בו ירקות בתנור. למרות שאתם בטוחים שהירקות שלכם הם הכי הכי, תנו לנו להציע לכם מתכון באמת מנצח, עם רוטב משגע שמשדרג את כל החוויה הזו פלאים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 26/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כל אחד לחוד ואז כולם ביחד! כשמכינים גיבץ' או רטטוי קלאסיים, מטגנים כל ירק בנפרד - וזה די ניג'וס למנת ירקות שמתפקדת לא פעם כתוספת.

 

חוכמת מטבח: כדי לחסוך זמן ושמן צולים את הירקות בתנור ואז "אוספים" את כולם יחד בתוך רוטב כדי שהמיצים של כל המרכיבים יתחתנו (כך אומרים באיטלקית).

 


איך מגשרים על זמני ההכנה השונים? מתאימים את גודל החיתוך של הירק למידת הקושי שלו. ירקות רכים יחסית חותכים גדול וירקות קשים – קטן. בכל מקרה מניחים בתבנית בקבוצות כדי שבמידת הצורך אפשר יהיה לפנות ירק שהזהיב מספיק לעומת האחרים.

 


כדי להפוך את הירקות למנה עיקרית מוסיפים להם ביצים ו/או גבינת פטה או נתח של עוף, דג או בשר.

מרכיבים (4 מנות):

1 חציל, חתוך לקוביות גדולות

2 קישואים, חתוכים לקוביות גדולות

2 פלפלים, חתוכים לקוביות גדולות

1 בצל, חתוך ל-6 פלחים

300 גרם שעועית ירוקה (חלוטה) או במיה

מלח

פלפל שחור

6 גבעולי תימין

לרוטב:

2 עגבניות, מגוררות על פומפייה

2 כפות רכז עגבניות

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור

כף פטרוזיליה קצוצה (ועוד קצת להגשה)

כף שמיר קצוץ (ועוד קצת להגשה)

אופציונלי:

ביצה

מעט גבינת פטה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מסדרים את הירקות (למעט השעועית או הבמיה) בתבנית התנור בשכבה אחת. מסדרים את הירקות בקבוצות, כדי שאם סוג אחד יהיה מוכן לפני האחרים יהיה קל לגרוע אותו מהתבנית.

3 מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין. אופים כחצי שעה לריכוך הירקות ולהזהבה קלה. מוציאים ומשאירים את התנור דולק.

4 מערבבים את כל חומרי הרוטב בתבנית חרס (או קרמיקה) ומוסיפים פנימה את הירקות האפויים ואת השעועית או הבמיה. מערבבים את הירקות בכלי, מוסיפים מעל גבינת פטה ו/או ביצה (רק אם מתחשק, ממש לא חובה) ומעבירים לתנור לחצי שעה או עד שהביצה עשויה לטעמכם.

ירקות בתנור של אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
והנה הם בגרסה הנטורל|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל