אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שוקולד ואגוזים

מוכנים ללכלך את הידיים בשוקולד? קבלו עוגיות מושלגות עם שוקולד, פיסטוקים ואגוזי לוז, עם ציפוי של המון המון אבקת סוכר. כיף להכין, כיף לאכול

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 07/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (45 מנות):

200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו

1/2 כפית (3 גרם) אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (60 גרם) פיסטוקים קלויים קצוצים גס

1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס

150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לציפוי:

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים שוב עד להטמעה מלאה. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לחצי שעה.

2 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מגלגלים באבקת סוכר, עוגיות שוקולד ואגוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מגלגלים באבקת סוכר|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 כשהבצק קר יוצרים ממנו כדורים בקוטר של 2.5 ס"מ. מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים קלות את העוגיות.

מגלגלים באבקת סוכר, עוגיות שוקולד ואגוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מעבירים לתבנית ומשטחים מעט|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 אופים 8-9 דקות. במהלך האפייה מרבית אבקת הסוכר תיספג בעוגיות. מאפשרים לעוגיות להתקרר ומגלגלים אותן שוב באבקת סוכר.

* שומרים בקופסא אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר.

* מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו ביסקוויטים עם קינמון ותבלינים
>> מתכון לשווארמה טבעונית (כן, כן)