לחמניות דבש בצורת פרח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לחמניות דבש בצורת שושנים. לאירועים מיוחדים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כל שבוע אני אופה לחמניות ביתיות. אפיית הלחמניות הפכה לחלק משגרת החיים שלנו, וכמעט תמיד יש לנו במקפיא לחמנית ביתיות, שאחרי חימום קל מרגישות ממש כמו לחמניות טריות.

את הלחמניות אני קולעת בדרך כלל לצורת שמונה. אבל לפעמים, בעיקר בחגים או בהזדמנויות קצת יותר חגיגיות, אני מחפשת איך להפוך את הלחמניות הסטנדרטיות למרשימות קצת יותר. מצאתי לכך שיטה נחמדה, והיא אפילו ממש לא מסובכת.

בשיטה הזו יוצרים לחמניות קטנות בצורת שושנים. אפשר להכין כך גם לחמניות סטנדרטיות, וגם לחמניות דבש (כמו במקרה הזה), ואפילו עוגות שמרים אישיות עם מלית של סוכר וקינמון או כל מלית אחרת.

מכינים בצק שמרים ומתפיחים אותו. לאחר שהבצק תפח דיו מעבירים אותו למשטח נקי ומרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, ומניחים 4 עיגולים בצורה הזו:

לחמניות דבש בצורת פרח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
חשוב להקפיד על רידוד דק של הבצק|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אם רוצים להשתמש במלית כלשהיא, זה הזמו לפזר או למרוח על גבי עיגולי הבצק את המלית. מגלגלים את הבצק מהחלק שקרוב אלינו, עד ליצירת גליל שכזה:

לחמניות דבש בצורת פרח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כך צריך להראות גליל הבצק שגלגלתם|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

חוצים את הגליל במרכזו, ליצירת 2 לחמניות. מניחים בתבנית שקעים משומנת כשהצד החתוך כלפי מטה.

לחמניות דבש בצורת פרח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
את הגלילים חוצים לשניים ומניחים בתבנית שקעים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתפיחים שוב, ואופים. חשוב לרדד את הבצק דק יחסית ולא ליצור צורות שושנים גדולות ועבות שחורגות מגודל השקעים שבתבנית. בצק גדול ועבה יתפח מאוד במהלך האפייה וייצור צורה מעוותת של שושנה. השאירו את השושנים שלכם קטנות.

_OBJ

לחמניות דבש בצורת שושנים

המרכיבים (לכ-12-15 לחמניות):
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית מלח
2 כפות (25 גרם) סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה בגודל L
2 כפות (30 מ"ל) שמן
2 כפות דבש
כ-3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים

לזיגוג:
1 כף דבש מדוללת בכף מים רותחים

תבנית שקעים בגודל סטנדרטי

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב להטמעה. מחברים את וו הלישה, מוסיפים את הביצה, השמן והדבש, ולשים במהירות נמוכה.

2. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מים, כף אחת בלבד בכל פעם. לשים את הבצק כ-10 דקות. מעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. משמנים את הבצק היטב מכל צדדיו, ומניחים להתפחה כשעה וחצי, עד שהבצק הכפיל את נפחו.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מערוך מרדדים לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מניחים בכל פעם 4 עיגולי בצק באופן חופף זה על גבי זה. מגלגלים מהחלק הקרוב אלינו ליצירת גליל קצר ועבה. חוצים את הגליל במרכזו, ומניחים בתבנית שקעים משומנת היטב כשהצד החתוך כלפי מטה.

4. מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

5. אופים כ-20-25 דקות, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות. מוציאים מהתנור ומיד מברישים בדבש המדולל. מצננים לחלוטין ומגישים.

מבוסס על פי רעיון מתוך BakingGlory

>> הנה הנשנושים שעשו לנו את השבוע
>> ו-3 מתכונים למאפינס פשוטים וטעימים

>> כל המתכונים לראש השנה