אם אי פעם יחליטו לעדכן את שבעת המינים ולהוסיף פרי אחד נוסף, נראה לי שהפסיפלורה תהיה מועמדת רצינית.
בשנים האחרונות, בזכות יכולת הצמיחה המהירה שלה, בזכות העובדה שהטיפול בה מינימלי, וגם בשל הפרי העסיסי שלה, הפסיפלורה הפכה להיות מאוד פופולרית כצמח גידול, ובעיקר כגדר חיה בהרבה בתים וחצרות. אם תצאו לסיור ביישוב שלנו, תוכלו לשוב אחרי זמן קצר עם שקית מלאה פרי, רק מהפירות שנשרו ומתגלגלים ברחובות.
גם אצלנו הפסיפלורה מכסה חלק נכבד מהגדר המקיפה את הבית. פעמיים בשנה היא מניבה פרי בכמויות גדולות ומשמחות. בכל בוקר אני יוצאת לגינה ולמרפסת, וכמו לולן גאה אני אוספת את "הביצים האדומות" שנשרו לרצפה. למרות הכמות הגדולה שהשיח מניב, הפסיפלורה אצלנו לא מבוזבזת. כולם אוהבים אותה, אפילו כך סתם עם כפית, או בקינוחים שונים.
המוס הבא הוא להיט. השילוב של השוקולד הלבן המתוק ואפילו הכבד מעט, יחד עם החמצמצות והרעננות של הפסיפלורה, הוא פשוט מושלם. ניתן להכין את המוס הזה בשני אופנים - כטארט שלם, או בכוסות קינוח אישיות. בשתי האופציות מדובר בקינוח מעולה וטעים במיוחד.
מתחילים בהכנת גאנאש שוקולד לבן. אבל הפעם, במקום להרתיח שמנת בלבד, מרתיחים שמנת מתוקה וכמות נכבדה של פרי מסונן. חלק מהיופי בקינוחים המכילים פסיפלורה, הוא שילוב של מקצת מגרעיני הפרי בקינוח. זה אמנם יוצר מראה מרהיב, אבל בעיניי השילוב של גרעיני הפרי מפריע למרקם של המוס, ולכן סיננתי את הפרי היטב מכל הגרעינים על מנת לקבל מיץ חלק. מי שבכל זאת לא רוצה לוותר על המראה המנוקד של הפרי, יכול לשלב מעט ממנו בעיטור המנה.
את השמנת והמיץ שרתחו יוצקים על גבי השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה בצבע צהוב-כתום משגע. מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך כמה שעות (אפשר ורצוי גם ללילה שלם).
כשהתערובת קרה לחלוטין, מערבבים אותה היטב ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים למשך זמן קצר מאוד. בהקצפה ארוכה מידי התערובת עלולה להתפרק, ולכן בשימוש במיקסר עומד, חשוב לעצור את פעולת המיקסר כל כמה שניות, לבדוק אם המרקם יציב מספיק, ורק אז להמשיך במידת הצורך.
מכינים את הבסיס – הוא מתאים גם לקינוח האישי וגם לטארט השלם (כמויות מפורטות במתכון). טוחנים דק ביסקוויטים בטעם שוקולד ומערבבים עם חמאה מומסת. מהדקים את התערובת הלחה שנוצרה לבסיס התבנית או מניחים 2-3 כפיות בכוסות ההגשה.
יוצקים או מזלפים את מוס הפסיפלורה מעל הבסיס. מעבירים לקירור להתייצבות. אם רוצים אפשר לעטר במעט שוקולד מריר מומס.
מוס פסיפלורה ושוקולד לבן
המרכיבים (לתבנית טארט מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, או לכ-6 מנות אישיות):
לבסיס הטארט:
150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
או - לבסיס לקינוחים האישיים:
80 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים דק
30 גרם חמאה מומסת
למוס פסיפלורה:
3/4 כוס (180 מ"ל, 10 עד 15 פירות, תלוי בגודלם) מיץ פסיפלורה טרי ומסונן מגרעינים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
לעיטור (לא חובה):
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת המוס: מניחים את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה את מיץ הפסיפלורה ואת השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד הלבן. מניחים למשך כדקה-שתיים עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין וסמיכה מאוד (כ-4 שעות ועד לילה שלם).
2. מכינים את הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מהדקים את התערובת לבסיס ולשולי התבנית, או מניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה ומהדקים היטב. מעבירים לקירור בזמן שמסיימים את הכנת המוס.
3. מוציאים את תערובת הפסיפלורה והשוקולד הלבן מהקירור ומערבבים היטב. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה, בכל פעם לכמה שניות בלבד ורק עד שהתערובת סמיכה ויציבה.
4. מרכיבים: מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים על גבי הבסיס (בטארט השלם ניתן למרוח את המלית באמצעות מרית מדורגת).
5. מקשטים: ממיסים את השוקולד המריר. מעבירים לשק זילוף קטן, חותכים פתח קטן ומזלפים ספירלות של שוקולד על גבי המוס.
המוס נשמר עוד 4 ימים נוספים בקירור.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!