עוגיות טביעת אצבע - תמונת אורך (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגיות טביעת אצבע. הכי אהובות אצלנו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שני סוגי עוגיות אהובים אצלנו בבית במיוחד: עוגיות טביעת אצבע ועוגיות פיסטוק איטלקיות. לא משנה מה אכין וכמה מתוקים ארקח, בסופו של דבר תמיד אחזור אל העוגיות האלה.

לאחרונה החלטתי להכין את עוגיות טביעת האצבע בגרסה בהירה ואגוזית. הבעיה היחידה עם העוגיות הללו (מלבד היותן ממכרות מדי) היא העובדה שבזמן האפייה הן נוטות להשתטח ולהתפשט ולאבד מצורתן העגלגלה והיפה. את הפתרון לבעיה הזו מצאתי בשיטה פשוטה: במקום לסדר את כדורי הבצק על תבנית התנור מניחים אותן בתוך עטרות נייר קטנטנות, כאלו המשמשות לפטיפורים אך מתאימות גם לאפייה (מה שנקרא מנז'טים). כך העוגיות שומרות על צורה עגלגלה ואפילו מקבלת צורה נאה יותר של כעין פאי קטנטן.

עוגיות טביעת אצבע - פקאנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והפעם - בגרסה האגוזית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מכינים את בצק העוגיות – מערבבים קמח עם אגוזי פקאן קצוצים גס. מקרימים במיקסר חמאה וסוכר, מוסיפים פנימה את יתר החומרים ולבסוף גם את תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק.

עוגיות טביעת אצבע - הבצק (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הבצק. למקרר לחצי שעה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כשהבצק מוכן שומרים אותו בקירור כחצי שעה. הבצק מתקבל מאוד דביק, והקירור מסייע לעבודה איתו.

אם רוצים ללכת על פי השיטה המקובלת יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים במרווחים בתבנית אפייה ויוצרים גומחה קטנה בכל כדור באמצעות כף פריזיאן או בעזרת קצה העגול של כף עץ. כאמור, אפשרות נוספת היא להניח את כדורי הבצק בעטרות נייר קטנטנות (להשיג בחנויות מתמחות לצורכי אפייה), גם כאן יוצרים בכל כדור גומחה קטנה.

עוגיות טביעת אצבע - לפני האפייה בלי מנז'טים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אפשר לאפות אותן ככה, רגיל|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגיות טביעת אצבע - לפני האפייה עם מנז'טים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
או ככה, בתוך מנז'טים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אופים את כדורי הבצק. עם צאתם מהתנור הגומחה נעלמת כמעט כליל, לכן כל עוד העוגיות חמות מאוד חוזרים בזהירות בעזרת הפריזיאן (או כף העץ) על צורת הגומחה. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.

העוגיות טעימות גם כך ללא מלית (וללא גומחה), אבל אפשר ורצוי לשדרג אותן עם מלית שוקולדית. את מלית השוקולד מכינים על ידי המסה של שוקולד עם מעט שמנת מתוקה. מחממים אותם קלות במיקרוגל ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

ממלאים כל שקע בכחצי כפית ממלית השוקולד ונועצים חצי אגוז פקאן. מקררים מעט ומגישים.

עוגיות טביעת אצבע - מוכנות, עם השוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עם השוקולד - כמעט מוכנות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגיות טביעת אצבע - מוכנות, עם הפקאן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עם הפקאנים - ממש ממש כמעט מוכנות!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות טביעת אצבע פקאן ושוקולד

המצרכים (25-30 עוגיות):
לבצק:
כוס ושליש (185 גרם) קמח
קורט מלח
חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

למלית:
100 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
כ-30 חצאי פקאן

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את המלח והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב.

2. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.

3. מוסיפים לבלילה את תערובת הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לכ-30 דקות. מחממים תנור ל-175 מעלות.

4. יוצרים מהבצק כ-30 כדורים קטנים ומניחים בעטרות נייר קטנטנות (או מסדרים כמו שהם בתבנית מרופדת בנייר אפייה). בעזרת כף פריזיאן או קצה מעוגל של כף עץ יוצרים בכל כדור בצק גומחה קטנה. מעבירים לתנור ואופים כ-12 דקות (ללא עטרות נייר האפייה קצרה יותר, כ-10 דקות). מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין.

5. מכינים מלית שוקולד: מניחים בקערית זכוכית את השוקולד והשמנת המתוקה. מחממים קלות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט. ממלאים כל עוגייה בכחצי כפית שוקולד ומניחים מעל חצי פקאן. מניחים להתייצבות לפניי שמגישים (אפשר לזרז את ההתייצבות על ידי קירור קצר במקרר).

* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.

עוגיות טביעת אצבע - תמונת רוחב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הנה הן, במלוא הדרן. בתיאבון|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> לכל המתכונים של חן שוקרון
>> חצי שעה וזה שלכם: מוקפץ של נודלס ובשר טחון