אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה חצילים וגבינות

מה שלא תעשו לו, החציל - אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר על הישראלים - יעמוד בכל דבר בהצלחה. הנה דרך טובה להשתמש בו: מאפה חצילים צלויים במלח עם גבינות ותבלינים, עטוף בבצק עלים פריך

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 20/10/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

מרכיבים:

2 חצילים פרוסים

מלח גס

שמן זית

קצת יותר מחצי חבילה של בצק עלים, מופשר

150 גרם גבינת קשקבל

150 גרם גבינת פרמזן

2 ביצים

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

חופן עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים 2 כפות מלח גס, מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים על המלח. מכניסים לתנור וצולים כל צד כ-15 דקות. מוציאים ומניחים את החצילים בצד ל-10 דקות.

2 מניחים את הבצק בתבנית אפייה (פיירקס) כשהשוליים שלו זולגים החוצה. מסדרים עליו שכבה של חצילים ועליה מפזרים חצי מכמות הגבינות. על הגבינות מניחים עוד שכבת חצילים ואת שארית הגבינות. 

3. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים, ויוצקים מעל החצילים והגבינות. מקפלים את שולי הבצק על המלית וסוגרים את המאפה. 

4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים חצי שעה עד שהמאפה זהוב.

>>בפעם הקודמת הכנו עוף במלח ברוטב קוקוס
>> פחזניות מבצק שוקולד