אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

מופלטה מדפי אורז

אם הכנו בורקס מדפי אורז, מלאווח ואפילו ג'חנון מדפי אורז, למה בעצם שלא נכין ממנו גם את מלכת הבצק של סוף פסח - המופלטה? פחות עבודה, פחות בלגן והרבה פחות קלוריות. ובעצם, למה בכלל לחכות לסוף פסח?

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 19/04/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת דפי אורז (כל מופלטה - 3 דפים)

לבלילה:

כוס חלב/מים 

2 כפות סילאן 

ביצה 

להגשה:

חמאה

דבש

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה (שתהיה מספיק רחבה להכיל את דפי האורז) חלב (או מים), סילאן וביצה. 

מתכונים לפסח

2 מחממים מחבת ומשמנים בשמן/חמאה.

3 טובלים ומרטיבים דף אורז משני הצדדים (שימו לב - לא משרים) בקערה ומניחים על המחבת החמה. מרטיבים דף נוסף ומניחים מעליו - סך הכל שלושה דפי אורז לכל מופלטה.

4 מטגננים היטב 2-3 דקות מכל צד, עד שהמופלטה קריספית וזהובה. 

5 מורחים חמאה ודבש, מגלגלים ומגישים חם.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

מופלטה מדפי אורז בתוספת דבש (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מופלטה מדפי אורז בתוספת דבש|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל