אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, אוכל טוב

כדורי רפאלו ב-4 מרכיבים

רוצים לחדש בגזרת הקינוחים עם להיט בטוח? אחרי כדורי האלפחורס, כדורי הנוטלה והפררו-רושה הביתי, רון יוחננוב מציג: כדורי רפאלו! 4 מרכיבים, כלום עבודה ויש לכם חטיף מתוק שנראה כמו כדור שוקולד בנגטיב

רון יוחננוב | אוכל טוב | פורסם 28/01/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 200 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שוקולד לבן 

150 גרם קוקוס לבן טחון 

200 מ"ל חלב מרוכז ממותק 

שקדים קלויים למילוי 

לציפוי:

50 גרם קוקוס לבן טחון  

אופן ההכנה:

כדורי רפאלו - המרכיבים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי רפאלו - המרכיבים|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

1 ממיסים את השוקולד הלבן בקערה חסינת אש במיקרוגל (או בשיטת בן מארי).

2 אחרי שהשוקולד נמס, מוספים לקערה את החלב המרוכז ושלושת רבעי מכמות הקוקוס הטחון. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

3 מניחים לתערובת להתייצב כחצי שעה במקרר.

כדורי רפאלו - הטמנת השקד (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי רפאלו - הטמנת השקד|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

4 מגלגלים מהתערובת כדורים (כל אחד במשקל 20 גרם, פחות או יותר) שבמרכז כל אחד מהם שקד.

כדורי רפאלו - ציפוי בקוקוס (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי רפאלו - ציפוי בקוקוס|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

5 מצפים את הכדורים ביתר הקוקוס הטחון. שומרים במקרר.

כדורי הרפאלו של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי הרפאלו של רון יוחננוב|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב